Fudbal

Borusija i Bajern se dogovorili, Jan Zomer novi golman Bavaraca

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2023

-

18:22

Borusija i Bajern se dogovorili, Jan Zomer novi golman Bavaraca
Daniel Mihailescu/Pool Photo via AP - Copyright Tanjug/Daniel Mihailescu/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Trener Bajerna Julijan Nagelsman tražio je od uprave da kupi novog golmana ove zime posle teže povrede Manuela Nojera. Posle dugih  pregovora, Borusija iz Menhegladbaha je prihvatila ponudu za Jana Zomera koji se uputio na lekarske preglede i potpisaće ugovor sa Bajernom do juna 2025. godine.

"Nemamo nikakvih problema sa golmanom. Sven Ulrih je odlično odradio posao u prvoj polovini sezone. Jedina opasnost je da se on povredi. Imamo u klubu dobre čuvare mreže samo im nedostaje iskustva. Ne moramo da kupujemo golmana", istakao je danas Oliver Kan, član uprave Bajerna, ali to je bila samo varka jer je posao ubrzo dogovoren.

Borusija je prihvatila ponudu od osam miliona evra plus 1,5 miliona evra kroz bonuse za 34-godišnjeg čuvara mreže selekcije Švajcarske kome je ugovor isticao na leto. Zomer će tako popuniti odsustvo Manuela Nojera i biti u konkurenciji da brani sa Janom Ulrihom dok treći golman ostaje 20-godišnji Johanes Šenk. Zomer je bio od 2014. godine među "koltovima", već godinama je kapiten tima, a odlazi posle 335 mečeva na kojima je branio boje Borusije.

Šampion Nemačke nastavlja takmičenje u Bundesligi u subotu a protivnik lideru je Lajpcig. 

Komentari (0)

Sport