Fudbal

Crvena zvezda savladala Nefči: Motika pogodio za trijumf

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

16:59 >> 17:04

Crvena zvezda savladala Nefči: Motika pogodio za trijumf
Crvena zvezda savladala Nefči: Motika pogodio za trijumf - Copyright facebook/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su na drugoj pripremnoj utakmici savladali Nefči sa 1:0 (1:0). Prvu proveru crveno-beli su imali protiv Lehije Gdanjsk, kada su slavili sa 3:1, a danas su izabranici Miloša Milojevića savladali azerbejdžanskog predstavnika.

Crveno-beli su odlično otvorili utakmicu i uspostavili potpunu dominaciju tokom prvog poluvremena, kada su i došli do pogotka. Međutim, drugih 45 minuta nije bilo tako ubedljivo, tako da je do kraja ostalo 1:0.

Crvena zvezda povela preko Nemanje Motike u 5. minutu igre. U ulozi asistenta bio je Kings Kangva, koji je poslao povratnu loptu ka mlađem saigrači, koju je jako preciznim udarcem poslao u malu mrežu protivničkog gola.

Samo pet minuta kasnije, Motika je mogao da postigne i svoj drugi pogodak. Lepo se oslobodio svog čuvara ne levom boku, potom uneo loptu na levu nogu, ali je šutirao neprecizno i lopta je završila pored gola.

 

 

U drugom delu, kao što smo već pomenuli, Zvezda jeste stvarala šanse, ali nije bilo pogodaka. Kangva je imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca, Stefan Mitrović sa distance, kao i Lazar Nikolić, ali je golman Nefčija, Brkić bio sjajan tokom celog meča.

Na poluvremenu su u igur ušli Veljko Nikolić, Ibrahim Mustafa, Seku Senogo i Nikola Vasiljević, a po pola sata odigrali su Sfetan Leković, Strahinja Eraković, Lazar Nikolić, Nenad Krstičić, Jovan Mituljikić i Egor Prutsev.

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Vasiljević), Gobeljić (od 61. Leković), Milunović (od 61. Eraković), Pankov (od 61. L. Nikolić), Rodić (od 46. Azarovi), Mijailović (od 46. Sanogo), Srnić (od 46. V. Nikolić), Motika (od 61. Krstičić), Kangva (od 61. Mituljikić), Mitrović (od 61. Prutsev), Mijatović (od 46. Mustafa)

Nefči: Brkić, Kvirkelija, Hagverdi, Stanković, Zulfugarli, Makmudov, Žaber, Aliev, Bogomlski, Donio, Sajef

Komentari (0)

Sport