Fudbal

Fudbaleri Partizana bolji od ruskog Akhmata 3:1 na pripremama u Turskoj

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

17:01

Fudbaleri Partizana bolji od ruskog Akhmata 3:1 na pripremama u Turskoj
Fudbaleri Partizana bolji od ruskog Akhmata 3:1 na pripremama u Turskoj - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u drugom test meču na pripremama u Turskoj pobedio ruski Akhmat iz Groznog 3:1 (1:1). Iako je prvi deo bio kvalitetniji, a crno-beli vodili golom Nemanje Jovića ili autogolom Šatare (5), pa propuštajući dva zicera (Jović) dopuštajući da rival izjednači, pobedu su ostvarili u poslednjih 15 minuta kada su Vanja Vlahović (75) i Kvinsi Menig (79) naplatili svoju dobru igru. 

Trener Partizana Gordan Petrić je na megdan Akhmatu, stabilnom Premijreligašu Rusije izveo u ovom času najjači sastav, onaj koji je igrao tokom jeseni, s tim da je Nemanja Jović dobio priliku pre Kvinsija Meniga. Uigranost ove postave donela je očekivano stabilnu igru, kroz kontrolu, solidnu odbranu i već poznatu tranziciju, ali ne i rezultat na poluvremenu (1:1).

Dobro su meč otvorili crno-beli i poveli su već u 5. minutu iz prvog dobre akcije. Fuseni Dijabate je sjajno prošao trojicu igrača po desnoj strani, uočio je Nemanju Jovića na levoj strani i poslao mu u pravovremeni pas. Usledio je jak udarac krilnog igrača crno-belih u suprotan ugao, loptu je u pokušaju da izblikra u mrežu grudima ubacio Miloš Šatara, nekadašnji defanzivac Vojvodine koji je u redove Akhmata stigao iz Soligorska.

Meč je imao solidan intenzitet, a koliko Partizan ima dobru tranziciju pokazao je i 15. minut kada je Jović mogao do drugog gola, ali je iz blizine pogodio golmana Šeliju. Posle kornera Sveta Marković je odlično šutirao glavom iznad prečke.

 

 

Rusi su negde na sredini prvog dela uspostavili ravnotežu na terenu, pokušavali su posle prekida da ugroze Stevanovića, pogodili su i prečku, međutim, odbrana spskog tima je solidno rešavala sve napadačke akcije rivala sve do 35. minuta. Pre izjednačujućeg gola Ivana Olejnikova, koji je primio dobar pas sa strane, nadmudrio Andradea i loptu poslao ispod Stevanovića u mrežu, Nemanja Jović je promašio i drugi zicer koji mu je servirao Dijabate. Umesto 2:0, bilo je 1:1. 

Promenili su treneri većinu igrača na poluvremenu, ali ritam i kvalitet igre u nastavku nije bio na nivou onog iz prvog dela. Nije bilo ni nekih prilika u prvih 30 minuta nastavka. Kvinsi Menig je imao dva prodora po krilu bez dobrog završnog pasa, a na drugoj stani Miroslav Bogosavac je imao jedan dobar pas koji nije završen i preciznim udarcem iz izgledne pozicije. Mladi Vanja Vlahović je pokazao potencijal, dobro je kontrolisao loptu, imao je i neka solidna rešenja i ma kraju je nagrađen golom u 75. minutu. Golman Ahmata je nepotrebno istrčao na 15 metara, Lutovac je pored njega poslao loptu ka golu. Akciju je dorbo pratio Vlahović i lako je postigao prvenac.

 

 

Samo četiri minuta kasnije, Partizan je došao do dva gola prednosti. Kvinsi Menig je prihvatio loptu na 15 metara i poslao je u sam donji ugao. Mogao je Menig umesto stative da pogodi mrežu iz kolosalne prilike, ali i da Andrija Pavlović odbitak pošalje u praznu mrežu. Na kraju su crno-beli zaslužili ovaj trijumf protiv Rusa koji pali u poslednjih 20 minuta, a nisu iskoristili zicer na kraju kada je Stevanović odlično ušao u šut Trošečkinu.

Partizan je igrao u sastavu: Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Andrade - Dijabate, Natho, Jović - Rikardo Gomeš. U nastavku su igrali još: Živković, Ilić, Saničanin, Šehović, Belić, Vlahović, Lutovac, Pantić, Menig, Pavlović.

Crno-beli sutra igraju novi meč, rival je Mladost iz Lučana.

Komentari (0)

Sport