Fudbal

Milan sve dalji od "skudeta": Lacio deklasirao šampiona, SMS strelac prvog gola

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2023

-

23:31

Milan sve dalji od "skudeta": Lacio deklasirao šampiona, SMS strelac prvog gola
Lacio - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 19. kola Serija A, fudbaleri Lacija deklasirali su Milan 4:0 (2:0) pred svojim navijačima i tako produžili agoniju "rosonera", koji će do kraja sezone imati izuzetno težak zadatak u odbrani titule.

Prvak Italije nedavno je eliminisan u Kupu, kao i u finalu Superkupa od Intera i nema sumnje da je nedavni poraz od najvećeg rivala ostavio traga na ekipu Mauricija Sarija, koja u domaćem prvenstvu sada zaostaje čak 12 bodova za vodećim Napolijem.

Slaba reakcija na sredini terena i loša komunikacija u odbrani, bila je prva greška "rosonera" na ovoj utakmici. Dogodila se već u četvrtom minutu, a nju je na pravi način iskoristio Sergej Milinković-Savić. Kapiten Lacija ekspresno je dovao svoj tim u vođstvo posle asistencije Zakanjija, što mu je bio prvi pogodak u Seriji A još od 2. oktobra, kada je bio dvostruki strelac protiv Specije (4:0).

 

https://www.youtube.com/watch?v=9eFJ-Nm3lAA

 

Milan ni nakon primljenog gola nije uspeo da poveže svoje redove u napadu, a osim pokušaja Tonalija, gosti nisu mnogo toga pokazali u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Lacio je imao još nekoliko prilika. Srpski fudbaler je ponovo bio u centru pažnje u 25. minutu, kao i Anderson nekoliko trenutaka kasnije, da bi u finišu prvog dela igre Zakanji povisio na 2:0.

Drugo poluvreme donelo je nešto konkretniju igru Milana. Naročito na startu drugih 45. minuta, kada su se u prilikama smenjivali Leao i Benaser. Međutim, u jeku napada gostiju, Lacio je u 67. minutu postigao treći gol. Ovaj put iz penala. Kalulu je neopreozno startovao u svom šesnaestercu, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Alberto.

Isti igrač našao se u fokusu samo nekoliko minuta kasnije, kada je posle kratke kombinacije "nebeskoplavih" na sjajan način proigrao usamljenog Andersona, kome nije bilo teško da sa peterca pošalje loptu iza leđa golmanu Milana. 

Domaćin je usporio tempo u nastavku meča, trener "rosonera" je dao šansu ostalim igračima, a budući da nije bilo raspoloženih fudbalera, utakmica je završena rezultatom iz 75. minuta.

Lacio je posle ove pobede prišao Milanu (38) na samo bod zaostatka i šansu da uveća učinak imaće 29. januara protiv Fiorenitine. Sa druge strane, "rosoneri" su ostali bez trijumfa i na petoj utakmici u nizu, a priliku da poprave sliku na terenu imaće istog dana protiv Sasuola.

Serija A, 19. kolo

Subota

Verona - Leće 2:0 (1:0)
/Depaoli 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)
/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)
/Mirančuk 33/

Nedelja

Sampdorija - Udineze 0:1 (0:0)
/Ehizibue 88/

Monca - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Kaprari 60 - Ferari 13/

Specija - Roma 0:2 (0:1)
/El Šaravi 41, Ejbraham 49/

Juventus - Atalanta 3:3 (2:1)
/Di Marija 25p, Milik 34, Danilo 65 - Lukman 5, 53, Mele 46/

Ponedeljak

Bolonja - Kremoneze 1:1 (0:0)
/Kirikeš 55ag - Okereke 50p/

Inter - Empoli 0:1 (0:0)
/Baldanci 66/

Utorak

Lacio - Milan 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 4, Zakanji 38, Alberto 67, Anderson 75/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport