Fudbal

Osasuna i Barselona prvi polufinalisti Kupa Kralja

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2023

-

00:48

Osasuna i Barselona prvi polufinalisti Kupa Kralja
Osasuna i Barselona prvi polufinalisti Kupa Kralja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Barselona i Osasuna su prvi polufinalisti ovosezonskog španskog Kupa kralja. Katalonci su na "Kamp Nou" slavili protiv Real Sosijedada 1:0 (0:0), dok je Osasuna na "El Sadaru" bila bolja od Sevilje u produžecima, nakon što je u regularnom delu bilo 1:1 (0:0).

Izabranici Ćavija Ernandeza su nedavno u finalu pobedili Real Madrid i osvojili Superkup Španije, u prvenstvu su prvoplasirani, igraju nokaut fazu Lige Evrope, a sada su ušli i u polufinale još jednog Kup takmičenja.

 

Potpuno je legendarni vezista preporodio Katalonce i nema sumnje da navijači uživaju u rezultatima, ali i igrama u tekućoj sezoni. U četvrtfinalu ih je dočekao nimalo lak protivnik, ali je Osman Dembele svojim pogotkom pomogao timu da se dočepa naredne faze.

Igrao se 52. minut kada je francuski ofanzivac sa desnog boka poslao oštru loptu ka golu Baskijaca, ali je Aleks Remiro loše reagovao i lopta je završila u mreži. Treba pomenuti i to da je u prvom poluvreme gostujići tim ostao sa igračem manje, kada je Brais Mendez zaradio isključenje.

U nastavku Sosijedad nije imao ozbiljnije šanse da izjednači, dok je Barselona svoje propuštala, ali je sigurno neće ostati veliki žal za njima, s obzirom na to da je došla do cilja, odnosno trijumfa.

Osasuna je napravila veliko iznenađenje u španskom Kupu Kralja izbacivši Sevilju u fantastičnoj završnici. Vodili su domaći sve do samog kraja regularnog dela, ali su gosti izjednačili u šestom minutu sudijske nadoknade preko Jusufa En Nesirija.

 

Najpre je Čimi Avila u 71. minutu pogodio za 1:0, kada se sjajne asistencije Ruben Garsije odlično snašao i doneo veliku radost navijačima.

U produžecima je čovek odluke bio Abdesamad Ezalzuli u 99. minutu. Žon Monkajola je uposlio talentovanog ofanzivca, koji se na sjajan način oslobodio čuvara i postigao pobedonosni pogodak.

U polufinalu će se Barselona sastati sa boljim iz duela Valensija - Atletik Bilbao, a Osasuna na pobednika Real Madrid - Atletiko Madrid.

Komentari (0)

Sport