Fudbal

Crvena zvezda pobedila Austriju za kraj priprema u Beleku

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2023

-

12:48

Crvena zvezda pobedila Austriju za kraj priprema u Beleku
Crvena zvezda - Copyright Facebook/Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Austriju Luštenau 3:2 (1:1) u generalnoj probi pred nastavak sezone.


Strelci za crveno-bele bili su Kings Kangva u 40, Stefan Leković u 47. i Stefan Mitrović u 81. minutu, dok su pogotke za Lustenau postigli Žadali Dijabi u 27. iz penala i Hakim Genuče u 53. minutu.

Šampion Srbije odigrao je poslednji pripremni meč u turskom Beleku i još jednom potvrdio da mu u napadu ne manjka efikasnost i kreacija, ali da do početka sezone, ipak, mora da dotegne zadnju liniju, jer, činjenica je, odbrana je u ovom trenutku i najveća briga za trenera Miloša Milojevića.

Zvezda je samo u poslednje dve utakmice primila pet golova, tri od Ludogoreca i dva od Austrije.

Pogodak koji su crveno-beli primili u 26. minutu trgao je Beograđane. Krivac za penal i sigurnu realizaciju Žabali Dijabija bio je Aleks Vigo. Argentinac je neoprezno uklizao, kako bi sprečio prodor Francuza po levoj strani, tom prilikom je zakačio po nogama fudbalera austrijskog kluba i skrivio jedanaesterac.

Crvena zvezda je izjednačila u 40. minutu preko Kinsa Kangve. Presing na polovini rivala doveo je do greške igrača Austrije, usledio je pravovremeni pas u srce kaznenog prostora do Zambijca, koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu rivala. Prvo vođstvo prvaku Srbije doneo je Strefan Leković. Odlično se oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru, izgradio poziciju da bi loptu, posle idealnog centaršuta sa desne strane, lako glavom smestio iza leđa protivničkog golmana.

Međutim, samo pet minuta kasnije Austrija je izvela brzu kontru, a u njoj se najbolje snašao Hakim Genuče.

Zvezda je, ipak, uspela da zabeleži trijumf i da se u pobedničkom raspoloženju vrati u Beograd, gde će odraditi završni deo priprema za nastavak sezone. Odlično je Stefan Mitrović pobegao svojim čuvarima i iskosa sa desne strane snažno i precizno šutirao za 3:2.

Na startu prolećnog dela sezone u Superligi Srbije Zvezda dočekuje Vojvodinu 4. februara.

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević – Vigo, Leković, Pankov, Srnić – Sanogo, V. Nikolić – Prucev, Kangva, Katai – Mustafa.

Igrali su još: Mijatović, Milunović, Mitrović, Mijailović, Motika.

AUSTRIJA LUŠTENAU: Helak – Anderson, Hugonet, Mak – Gmajner, Tifenbah, Surdanović, Guenoče – Čekua, Dijabi – Gedikli.

Komentari (0)

Sport