Fudbal

Partizan doživeo prvi poraz na pripremama u Turskoj: Petrić izveo kombinovani sastav

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2023

-

12:51

Partizan doživeo prvi poraz na pripremama u Turskoj: Petrić izveo kombinovani sastav
Partizan doživeo prvi poraz na pripremama u Turskoj: Petrić izveo kombinovani sastav - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana poraženi su od danskog Horsensa 0:1 (0:0), u prvoj današnjoj proveri na kraju priprema u Turskoj. Jedini gol postigao je Aron Sigurdarson u 53. minutu

Trener Partizana Gordan Petrić izveo je kombinovani sastav protiv Danaca, jer crno-bele već od 15 sati (TV Arena 1 Premium) očekuje generalna proba zimskih priprema protiv moskovskog CSKA.

"Parni valjak" je posustao na početku drugog poluvremena, došlo je do velikog pada u igri, a to su iskoristili igrači Horsensa i preko Sigurdarsona postigli pogodak vredan pobede.

Momenat odluke dogodio se u 53. minutu. Povremeni reprezentativac Islanda Aron Sigurdarson, iskoristio je loše postavljenu ofsajd zamku Beograđana i savladao Nemanju Stevanovića.

Mnogo bolje je Partizan delovao u prvom poluvremenu, kada je i propustio nekoliko situacija da prvi stigne u vođstvo. Opasan je bio Aleksandar Lutovac, čiji je prvi pokušaj izblokiran, da bi kod drugog Samuel Brolin nekako uspeo da spase svoju mrežu, prebacivši loptu preko prečke. Partizan je najbolju šansu propustio u 38. minutu, kada je Danilo Pantić ozbiljno zapretio, ali se ponovo istakao golman Brolin.

Čuvar mreže danskog tima potvrdio je da ima odličan dan i u 72. minutu, zaustavivši pokušaj Ljubomira Fejse. Posle centaršuta Miloša Jojića iz kornera, Aleksandar Filipović je imao šansu da izjednači, ali je lopta zakačila nekog od protivničkih igrača i opet završila iza gola. Isti fudbaler zapretio je i u sudijskoj nadoknadi, ali nije bio dovoljno precizan.

PARTIZAN: Stevanović – FIlipović, Subotić, Saničanin, Urošević – Fejsa, Traore – Lutovac, Pantić, Menig – Baždar.

Klupa: Gočmanac, Stjepanović, Jojić, Jevremović, Vlahović.

HORSENS: Brolin – Gomez, Kilerih, Jensen – Bas, Drahman, Gemer, Musonda – Santos, Jakobs, Sigurdarson.

Klupa: Opondo, Lasen, Hanesbo, Stagard, Kruze, Ijede, Just, Luding, Bebjerg, Gindeberg, Beluli.

Komentari (0)

Sport