Fudbal

Milojević najavljuje "Zvezdino proleće": Očekujem da u nastavku sezone imamo više energije

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2023

-

11:57

Milojević najavljuje "Zvezdino proleće": Očekujem da u nastavku sezone imamo više energije
Milojević najavljuje "Zvezdino proleće": Očekujem da u nastavku sezone imamo više energije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Završili su fudbaleri Crvene zvezde pripreme u Turskoj i pred njima je glazura forme pred početak drugog dela sezone koji počinje u subotu, 4. februara derbijem protiv Vojvodine (16h).

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević zadovoljan je urađenim u Beleku, ali ne beži ni od toga da prizna kako na određenim segmentima igre treba još poraditi.

"Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da može bolje i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas, ocenio je mIlojević za klupski sajt.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde - Miloš Milojević rezimirao je sve ono što je urađeno na pripremnom periodu u Antaliji.

Rad sa loptom je, bez dileme, obeležio ove zimske pripreme i to je ono na šta je Milojević posebno stavio akcenat.

"Svaki trener ima viziju i način rada, a moja ideja je da trening treba da bude kompleksan i da se u fudbalskom zahtevu ispoštuju energetski, u smislu toga na čemu radimo, da li je to izdržljivost, snaga, brzina, i na taj način smo koncipirali treninge. Ne bih rekao da je igračima bilo lakše, bar ih nisam čuo da to pričaju, mislim da im je bilo i teže, ali za glavu zabavnije. Oni su fudbaleri i sve hoće da rade sa loptom. Bilo je i suvih treninga, ali nikada da tako protekne ceo trening, već deo, sve u cilju toga da se dobije homogenizacija u radu i mislim da su igrači dobro odgovorili na sve zahteve", rekao je Milojević i dodao:

"Nije bilo nikakvih incidenata kao što je čest slučaj na pripremama, usled nervoze zbog duge odvojenosti od porodice i svega. Imali smo dobre uslove koje nam je klub obezbedio i u globalu sam zadovoljan pripremama, ali one nisu nešto čime čovek treba da se ponosi. Pripreme služe da se spremimo i napravimo rezultat na osnovu kog će da nam se sudi. Spremni su fizički, oko toga nema dileme, ali što se meč forme tiče, to smo pokušali da nadoknadimo velikim brojem utakmica. Naravno da prijateljska nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu.

Aleks Vigo i Lazar Nikolić su se na najbolji mogući način predstavili ekipi i svim navijačima - pogotkom.

"Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu. Svi igrači koji su ovde imaju kvalitet, a nema sumnje da su mladi Zvezdina budućnost. Nastojimo da radimo od nedelje do nedelje, ali imamo odgovornost i da stvaramo igrače za budućnost. Približavamo ih zahtevima, i u nekim mečevima mogu da isprate to, a za neke im treba još rada. Kvalitet imaju, ali moraju da budu uporni, radni i strpljivi. S naše strane, mi ćemo probati da im ukažemo što više možemo prilika, ali Zvezda nije klub bez ambicija, već je svaki rezultat bitan i nije dobro da oni osete da se na njima nešto lomi, u slučaju da ne odigraju kako treba. Smatram da za mlade igrače treba birati utakmice kako bi izrasli u ono što će nam posle trebati u kontinuitetu od njih".

Za kraj Miulojević je naglasio da očekuje da će u drugom delu Mozzart Bet Superlige njegova ekipa biti još bolja nego što je to bila u prvom delu sezone kad je ostvarila deset bodova viška u odnosu na prvog konkurenta.

"Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam", istakao je Milojević

Komentari (0)

Sport