Fudbal

FIFA bila blaga: Himenez kažnjen sa četiri utakmice, Kavani propušta samo jednu

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2023

-

12:26

FIFA bila blaga: Himenez kažnjen sa četiri utakmice, Kavani propušta samo jednu
FIFA bila blaga: Himenez kažnjen sa četiri utakmice, Kavani propušta samo jednu - Copyright AP Photo/Michael Probst, file

veličina teksta

Aa Aa

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je reprezentativce Urugvaja Hozea Mariju Himeneza sa četiri i Edisona Kavanija sa jednom utakmicom zabrane igranja na međunarodnim takmičenjima zbog incidenta tokom održavanja Mundijala u Kataru.

Njih dvojica su nezadovoljni eliminacijom svog tima sa Svetskog prvenstva napali sudiju Danijela Zibereta nakon utakmice protiv Gane.

Himenez je tok prilikom čak nehotice udario jndnog zvaničnika FIFA zbog čega je i dobio veću kaznu, dok je Kavani oborio VAR monitor.

Postupak protiv njih je pokrenut odmah nakon tog susreta, zatraženo im je da pošalju izjave povodom toga, a po okončanju postupka je doneta, može se reći i neočekivano blaga odluka.

Jer, kako su tada pisali svetski meidji, FIFA je ogla da im izrekne i šestogodišnju suspenziju, pa se je ova kazna relativno niska.

Imajući u vidu da se kazna FIFA odnosi isključivo na međunarodne mečeve Himenez neće imati problem da nastupa za Atletiko Madrid u Španiji, niti Edeson Kavani za Valensiju.

Komentari (0)

Sport