Fudbal

Žoržinjo napustio Čelsi i pojačao Arsenal

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

17:56

Žoržinjo napustio Čelsi i pojačao Arsenal
Žoržinjo - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

veličina teksta

Aa Aa

Brzopotezno je Arsenal rešio pitanje konkurencije u veznom redu jer je iz Čelsija doveo italijanskog reprezentativca Žoržinja! Šest meseci pre isteka ugovora, naturalizovani Brazilac je dogovorio prelazak u komšijski tabor za 12 miliona funti, a on će potpisati ugovor do 2024. godine uz opciju produžetka za još jednu sezonu.

Dugo se govorilo da je Barselona na leto nova destinacija za 31-godišnjeg veznog igrača rođenog u Imbitubi (Brazil). Međutim, trener lidera Premijer lige Mikel Arteta je bio vbeoma ubedljiv u razgovoru sa njim i ubedio ga je da mu je potraban u trci za titulu.

Žoržinjo je i ove sezone bio standardan u timu, odigrao je 25 mečeva uz tri pogotka, ali menadžer Grem Poter nije bio naročito ubeđen da mu je potreban za narednu godinu. Tu situciju "jeste-nije", nije želeo da prihvati 45 puta italijanski reprezentativac, pa je odbio pinudu za nastavak saradnje i prihvatio poziv rivalskog kluba iz Londona.

Arsenal je lako postigao dogovor sa Čelsije koji je ipak nešto i zaradio, tako da se uskoro očekuje i oficijalna promocija jer je igrač završio lekarske preglede. Žoržinjo odlazi iz Čelsija sa 219 odigranih utakmica, 29 golova i devet asistencija i titulom Lige šampiona 2021.

Komentari (0)

Sport