Fudbal

Jović strelac protiv Torina, Fiorentina u polufinalu Kupa

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2023

-

20:10

Jović strelac protiv Torina, Fiorentina u polufinalu Kupa
Jović strelac protiv Torina, Fiorentina u polufinalu Kupa - Copyright Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nakon perioda jako loše forme i velikog broja kritika, srpski reprezentativac, Luka Jović je postigao gol i doneo pobedu Fiorentini nad Torinom 2:1 (0:0) u okviru četvrtfinala Kupa Italije.

Domaći tim je tokom celog meča bio bolji na terenu, a gol je viđen u kasnijem delu utakmice samo zbog Vanje Milinković-Savića. Srpski golman je bio nesavladiv sve do 65. minuta, kada je njegovu mrežu zatresao Jović.

Aleksa Terzić je sa levog boka poslao odličan centaršut ka napadaču, koji je iskusno odgurnuo Rikarda Rodrigeza, taman tolikim intenzitetom da ne bude faula, a potom je glavom savršeno poslao loptu iza leđa kolege iz reprezentacije.

Vođstvo je u 90. minutu duplirao Džonatan Ikone i delovalo je da je sve gotovo. Međutim, u trećem minutu nadoknade do gola je došao i Torino. Jan Karamoa je iskoristio loše istrčavanje golmana i smanjio zaostatak na samo jedan gol. Ipak, nije bilo dovoljno vremena, tako da je pobedu odnela "Viola".

Do kraja Torino nije uspeo da dođe do izjednačenja i Fiorentina je obezbedila plasman u polufinale gde će igrati protiv boljeg iz meča Roma - Kremoneze.

Aleksa Terzić i Vanja Milinković-Savić su na terenu proveli čitavih 90 minuta, dok je Luka Jović zamenjen u 74. a Ivan Ilić je debitovao u 62. minutu.

Kup Italije, četvrtfinale

Utorak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)

/Darmian 57/

Sreda

Fiorentina - Torino 2:1 (0:0)
/Jović 65, Ikone 90 - Karamoa 90+3/

Roma - Kremoneze 21.00 (TV Arena Premium 2)

Četvrtak

Juventus - Lacio 21.00 (TV Arena Premium 2)

POLUFINALE (dva meča)

Inter - Lacio/Juventus (4. april i 25. april)

Fiorentina/Torino - Roma/Kremoneze (4. april i 25. april)

Komentari (0)

Sport