Fudbal

Filip Kostić kreirao plasman Juventusa u polufinale Kupa Italije

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2023

-

22:58

Filip Kostić kreirao plasman Juventusa u polufinale Kupa Italije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je pobedio i Lacio i celu situaciju koju je prourokovala kazna oduzimanja 15 bodova i trijumfom od 1:0 (1:0) eliminisavši Lacio plasirao se u polufinale Kupa Italije u kome će igrati protiv Intera. Bolji je bio tim iz Torina baš za taj jedan gol koji je sjajnim centaršutem servirao Brazilcu Bremeru, junaku "Stare dame" na isteku prvog dela igre. Lacio je igrapo sat vremena bez Sergeja Milinkovića Savića i ostao bez prave šanse za gol.

Sa mnogo više energije ušao je Juventus u meč. Federiko Kjeza i Dušan Vlahović su predvodili napad, spojili su se ponovo na terenu prvi put još od 8. jula 2020. godine kada su bili u postavi Fiorentine na meču sa Kaljarijem (0:0). Trener Lacija Maurisio Sari je ostavio Sergeja Milinkovića Savića na klupi, što se i osetilo u organizaciji igre gostiju iz Rima koji su se uglavnom branili.

Videlo se i kod Kjeze i kod Vlahovića da su daleko od optimiuma, ali zato je Filip Kostić u formi. Sjajno je šutirao u 16. minutu iskosa, golman se istegao koliko je dug i uspeo je odlično da interveniše. Najbliži vođstvu domaćin je bio u 28. minutu kada je Adrijan Rabio bio usamljen na sedam metara i glavom je šutirao direktno u golmana Masimilijana. 

 

 

Mogli su i gosti da iskoriste bolje dva napada, Zakanji je šutirao pored gola, kao i Felipe Anderson sa prilične udaljenosti. I u sam smiraj poluvremena "Stara dama" je zasluženo povela. Srpski reprezentativac Filip Kostić je pogodio u "trepavicu" štopera Bremera koji je skočio ispred golmana Masimilijana i pogodio mrežu. Čekao je sudija Fabio Mareska da VAR soba proveri da li je štoper Juventusa možda bio u ofsajdu, ali je sve bilo čisto.

Promenila se slika u prvih 20 minuta nastavka, Lacio je imao više loptu u nogama i ništa više od toga. Gosti iz Rima nisu inicijativu mogli da krunišu i nekom prilikom jer se Juventus kvalitetno branio i pokušavao iz kontre da uveća prednost. Uveo je Sari od 59. minuta i Sergeja Milinkovića Savića, kako bi najbolji asistent ekipe kreirao i neku priliku, ali nje nije bilo. Na drugoj strani Vlahović je posle sat vremena igre napustio teren, nije hteo Alegri da rizikuje sa srpskim reprezentativcem koji se tek vraća iz povrede.

Mojze Kin je zamenio Vlahovića i mogao je u 69. minutu da reši meč. Nije hteo da padne i možda inicira i isključenje Patrika već je nastavio ka golu i iskosa jako šutira u bliži ugao. Golman Lacija je taj udarac odbranio. Do kraja meča Juventus je sačuvao pobedu, desetu protiv Lacija u kupu i nastaviće borbu za trofej protiv Intera, u reprizi prošlogodišnjeg finala koje je posle produžetaka pripalo timu iz Milana.

Kup Italije, četvrtfinale

Utorak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)
/Darmian 57/

Sreda

Fiorentina - Torino 2:1 (0:0)
/Jović 65, Ikone 90 - Karamoa 90+3/

Roma - Kremoneze 1:2 (0:1)
/Beloti 90+4 - Desers 28p, Čelik 49ag/

Četvrtak

Juventus - Lacio 1:0 (1:0)
/Bremer 44/

POLUFINALE (dva meča)

Inter - Juventus (4. april i 25. april)

Fiorentina - Kremoneze (4. april i 25. april)

Komentari (0)

Sport