Fudbal

Asensio i Vinisijus pogađali za pobedu Reala protiv Valensije

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2023

-

23:03 >> 23:28

Asensio i Vinisijus pogađali za pobedu Reala protiv Valensije
Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid je na "Santjago Bernabeu" rutinski slavio protiv Valensije 2:0 (0:0) u okviru zaostalog 17. kola španske Primere. Bio je ovo 500. meč, u top 5 evropskih liga, koji je sa klupe vodio Karlo Anćeloti, a jubilej su mu golovima upotpunili Marko Asensio i Vinisijus Žunior. 

Interesantno je i to da je Brazilac postao tek treći igrač koji je do svoje 22. godine upisao 200. meč za "kraljevski klub". To je do sada pošlo za rukom samo Raulu Gonzalesu i Ikeru Kasiljasu. Međutim, nije samo zbog toga ovo veče bilo posebno za Vinisijusa.

Talentovani Brazilac je u 55. minutu postigao pogodak za 2:0 i to je bio njegov čak 50. gol od dolaska među najtrofejniji evropski tim.

Real je tokom čitavog meča bio daleko bolji rival, ali je do vođstva došao tek u drugom delu igre. Marko Asensio je u 53. minutu postigao zaista prelep pogodak, kada je sa nekih 20 metara snažno šutirao i zatresao mrežu rivala.

Uspeli su Anćelotijevi izabranici i u prvom poluvremenu da dođu do gola, ali je on poništen zbog faula Karima Benzeme. Antonio Ridiger je bio precizan nakon kornera Luke Modrića, ali je francuski centarfor koristio ruke prilikom borbe za poziciju, te je VAR okarakterisao gol kao neregularan.

Ovaj bolan poraz Valensiji je dodatno otežalo isključenje Gabrijela Pauliste. Vinisijus je u 72. minutu, možda i nepotrebno, driblao protivničkog štopera, koji ga je praktično "pokosio", nakon čega je nastala mala gužva na terenu. Arbitar, Havijer Alberola Rohas je video čitav incident i pokazao direktan crveni karton defanzivcu Valensije.

U narednom kolu Real gostuje Majorci, dok Valensija ima gostovanje Đironi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport