Fudbal

Fulam gostuje Čelsiju: Mitrović i Lukić jure bodove na "Stamford Bridžu"

Komentari

Autor: Euronews

03/02/2023

-

13:39

Fulam gostuje Čelsiju: Mitrović i Lukić jure bodove na "Stamford Bridžu"
Fulam gostuje Čelsiju: Mitrović i Lukić jure bodove na "Stamford Bridžu" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čelsija večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) dočekuju Fulam na "Stamford Bridžu" na otvaranju 22. kola engleske Premijer lige.

"Plavci" se trenutno nalaze na 10. poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova na 20 odigranih utakmica. Izabranici Grejema Potera su pre nešto manje od mesec dana ispali iz Kupa nakon debakla od Mančester sitija (4:0), nakon čega je usledio meč sa Fulamom na "Krejven Kotidžu", gde su domaći slavili sa 2:1.

Bio je to debi Žoaa Feliksa u plavom dresu, ali ga sigurno neće pamtiti po dobrom s obzirom na to da je pri rezultatu 1:1 neoprezno startovao i zaradio direktan crveni karton u 58. minutu.

Poter naravno neće moći da računa na talentovanog Portugalca na ovom meču, kao ni na povređene Veslija Fofanu, Eduara Mendija, Denisa Zakariju, Rahima Sterlinga, Ngola Kantea, Kristijana Pulišića i Armanda Broju, dok su bekovi Ris Džejms i Ben Čilvel pod upitnikom.

Teško je poverovati da je bilo ko čak i najvaterniji navijači Fulama, mislio da će se nakon 20 kola manji londonski klub naći ispred većeg na tabeli. Izabranici Marka Silve su sedmi i nema razloga da se do samog kraja sezone bore za Evropu. Ipak, Fulam je bez pobede od 12. januara, odnosno gostovanja Čelsiju na "Stamford Bridžu".

Najveći adut Fulama svakako jeste srpski napadač, Aleksandar Mitrović, koji je ove sezone na 17 odigranih utakmica u Premijer ligi postigao čak 11 golova i upisao asistenciju. Očekuje se da popularni "Mitrogol" u nastavku bude još efikasniji s obzirom na to da mu se pridružio saigrač iz reprezentacije, Saša Lukić. Bivši vezista Partizana je u London stigao iz Torina i to poslednjeg dana prelaznog roka.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Čelsi je slavio 12 puta, Fulam samo jednom, dok je nerešeno bilo sedam puta. Kada govorimo o međusobnom skoru menadžera, Marko Silva je trijumfovao nad Poterom dva puta, a obrnuto je bilo samo jednom.

Potencijalni sastavi:

Čelsi: Kepa, Aspilikueta, Silva, Badijašil, Hil, Fernandez, Kovačić, Ziješ, Mudrik, Maunt, Haverc

Fulam: Leno, Tete, Diop, Rim, Robinson, Rid, Paljinja, Dekordova-Rid, Vilijan, Pereira, Mitrović

Premijer liga, 22. kolo:

Petak

Čelsi - Fulam 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Subota

Everton - Arsenal 13.30 (TV Arena 1 Premium)

Aston Vila - Lester 16.00 (TV Arena sport 5)

Brentford - Sautempton 16.00 (TV Arena sport 6)

Brajton - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 8)

Mančester junajted - Kristal Palas 16.00 (TV Arena 3 Premium)
 
Vulverhempton - Liverpul 16.00 (TV Arena sport 1)

Njukasl - Vest Hem 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Notingem Forest - Lids 15.00 (TV Arena 2 Premium)

Totenhem - Mančester siti 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport