Fudbal

Alegri pohvalio Vlahovića: Igrao je na visokom nivou protiv Salernitane

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2023

-

22:04

Alegri pohvalio Vlahovića: Igrao je na visokom nivou protiv Salernitane
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Trener Juventusa Masimilijano Alegri bio je zadovoljan izdanjem srpskog fudbalera Dušana Vlahovića na utakmici protiv Salernitane.

Napadač "stare dame" postigao je dva pogotka u pobedi (3:0) ekipe iz Torina, a u 45. minutu našao se i u ulozi asistenta kod gola Filipa Kostića.

"Vidi se da se fizički oseća bolje. Dušan se bolje kreće, ‘oštriji je’, tehnički je takođe bio na visokom nivou protiv Salernitane. Di Marija je bio fantastčan 45 minuta. Ako tako bude mogao da igra 60 minuta, davaće nam veliku prednostu odnosu na rivale“, rekao je trener Juventusa.

Alegri se potom osvrnuo i na borbu za opstanak, što će biti primarni cilj Juventusa ove sezone, posle oduzetih 15 bodova na tabeli Serije A.

"Prikupili smo dosad 41 poen, ali trenutno imamo samo 26. Treba nam još barem 14 bodova da bismo obezbedili siguran opstanak, pa ćemo onda videti gde smo. Ne mislim da smo u nivou sa Moncom, ali cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele. Što se tiče utakmice, igrali smo dobro 90 minuta, ali smo bili malo površni u poslednjih 30 i dopustili smo mnogo šuteva na gol rivalu“, rekao je Alegri.

Da se nije dogodila kazna, Juventus bi trenutno bio na trećem mestu italijanskog prvenstva iza Intera i Napolija, ali je sada na deobi 10. pozicije sa Moncom i Empolijem, koji takođe imaju po 26 bodova.

Komentari (0)

Sport