Fudbal

Nikolo Zaniolo prelazi u Galatasaraj: Italijanski vezista se seli u Tursku

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2023

-

20:03

Nikolo Zaniolo prelazi u Galatasaraj: Italijanski vezista se seli u Tursku
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kao što je ranijih dana najavljivano, italijanski fudbaler, Nikolo Zaniolo potpisao je za Galatasaraj i tako postao deo najvećeg transfera u istoriji turskog fudbala.

Dvadesetrogodišnji Italijan je zatražio da napusti svoj trenutni klub, Romu i želja mu se na kraju ispunila. Zaniolo je sa Galatom potpisao saradnju do 2027. godine i zarađivaće tri i po miliona evra po sezoni, uz bonuse.

Otkupna klauzula iznosiće 35 miliona evra, a Roma će za talentovanog vezistu inkasirati 16 i po miliona odmah, plus potencijalnih 13 na ime bonusa. 

Podsetimo, Zaniolo je želeo da pređe u Milan, koji je nudio obeštećenje u iznosu od 20 miliona, što je Roma odbila. Zainteresovan je bio i Bornmut, te je "Vučica" prihvatila ponudu od 30 miliona evra, ali je igrač odbio.

On je karijeru počeo u Virtus Enteli, odakle je 2017. godine prešao u Inter sa dva miliona, a godinu dana kasnije ga je kupila roma za svega četiri i po miliona. Za reprezentaciju Italije je debitovao u martu 2019. godine od kada je zabeležio 11 nastupa i postigao dva gola.

Komentari (0)

Sport