Fudbal

Stevanović se seli u Italiju: Siti i Đenova pregovaraju o pozajmici

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2021

-

16:19

Stevanović se seli u Italiju: Siti i Đenova pregovaraju o pozajmici
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaler, Filip Stevanović, mogao bi da naredne sezone nastupa u Seriji A, braneći boje italijanske Đenove.

Filipov trenutni klub, Mančester siti, već neko vreme ima tu tradiciju da kupuje mnoštvo mladih igrača iz manjih timova, da bi ih kasnije slao na pozajmice, kako bi igrači dokazali da imaju dovoljan kvalitet za Premijer ligu.

Tako je bilo sa braćom Ilić, sa Slobodanom Tedićem, a deluje da će tako biti i sa Stevanovićem. Naime, mladi krilni fudbaler je blizu selidbe u Đenovu, prenose tamošnji lokalni mediji. Iako se ovih dana holandski Herenven pominjao kao potencijalni klub za koji će bivši fudbaler Partizana nastupati, italijanski klub je, čini se, realnija, ali i bolja opcija.

Devetnaestogodišnji reprezentativac mlade selekcije Srbije je u Mančester došao iz Partizana i plaćen je šest i po miliona uz bonuse u iznosu od dva miliona, potom pozajmljen crno-belima do kraja sezone i ovog leta je zvanično postao član ekipe Pepa Gvardiole.

U Sitiju se nadaju da će Stevanović najbolje napredovati u italijanskoj ligi, po ugledu da Ivana Ilića koji je nastupajući za Veronu pružao fenomenalne partije i napravio neverovatan napredak.

Komentari (0)

Sport