Fudbal

Spektakl na "Kamp Nou" bez pobednika: Rafinja spasao Barsu poraza od "strašnog" Rašforda

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2023

-

21:04

Spektakl na "Kamp Nou" bez pobednika: Rafinja spasao Barsu poraza od "strašnog" Rašforda
Spektakl na "Kamp Nou" bez pobednika: Rafinja spasao Barsu poraza od "strašnog" Rašforda - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

veličina teksta

Aa Aa

Spektakl pred 90.000 ljudi i celim svetom: Barselona i Mančester junajted odigrali su sjajan susret u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope koji se završio 2:2 (0:0). Fantastičan tempo, sjajne akcije, odbrane, stative u 90 i nešto minuta spektakla bili su slika i prilika onog što su Barselona i Junajted pokazali. Prvo poluvreme bez golova, a u nastavku kiša pogotaka, preokreti i na kraju će se putnik u osmini finala odlučivati za sedam dana na "Old Trafordu".

Ter Štegen - Veghorst/Rašford 2:0. U ovoj jednoj rečenici ne može stati sve što se u prvom poluvremenu dešavalo na "Kamp Nou", ali je golman Barselone sa dve odlične intervencije u 28. i 34. minutu uspeo da svom timu obezbedi "nulu" iako su golgeteri Junajteda imali dva zicera. Igrali su i Katalonci i gosti iz Engleske u petoj brzini, bilo je dobrih akcija, prilika na obe strane, ali dve najbolje propustili su gosti. Na drugoj strani je De Hea zaustavio dobar udarac Albe u 37. minutu.

U nastavku ekspolirao je "Kamp Nou", Markos Alonso je posle kornera Rafinje bio najviši u skoku na drugoj stativi i poslao je loptu u mrežu. Potekle su i suze na licu iskusnog levog beka jer je pre nekoliko dana sahranio oca, takođe nekada istaknutog igrača Barselone.

Međutim, samo tri minuta kasnije, pobegao je Markus Rašford baš Alonsu, šutirao jako u prvi ugao i lopta je ispod noge završila u mreži Marka Ter Štegena. Golgeter Junajteda kreirao je i preokret u 59. minutu.

Oštro je centrirao sa desne strane, lopta je prošla kroz šumu nogu, udarila u grudi Kundea i završila u mreži. Čekao je sudija VAR sobu koja je procenila da nije bilo ofsajda.

Spektakl na "Kamp Nou" se nije zaustavljao, Junajted je pritiskao za treći gol, Rašford je propustio dobru priliku, ali je Barselona uspela da izjednači u 76. minutu. Rafinja je centrirao sa desne strane, Levandovski nije dirao loptu, a De Hea je samo pogledom ipratio u mrežu. Tresao se "Kamp Nou". Barselona je pogodila stativu, De Hea je maestralno branio udarce Levandovskog i Fatija. Na kraju spektakla 2:2.

Salcburg je pobedio Romu 1:0, a jedini pogodak kreacija je srpskog reprezentativca Strahinje Pavlovića. Centrirao je u 88. minutu "Kalaba" sa leve strane a Kapaldo je zatresao mrežu Ruija Patrisija. Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta za "vučicu".

Dušan Tadić i Ajaks ne samo da nisu uspeli u Amsterdamu da steknu prednost protiv Union Berlina, več su na kraju možda i srećni što mreže nisu mirovale. Imali su gosti preko Žeroma Rusilona dve dobre prilike, dok je pogodak Torsbija u 65. minutu bio poništen zbog igranja rukom.

Liga Evrope, 1/16 finala

Ajaks - Union Berlin 0:0

Barselona - Mančester junajted 2:2 (0:0)
/M. Alonso 50, Rafinja 76 - Rašfrod 53, Kunde 59 a.g./

RB Salcburg - Roma 1:0 (0:0)
/Kapaldo 88/

Šahtjor - Ren 2:1 (1:0)

/Kriskiv 11, Bondarenko 45 pen - Ekambi 59/

Bajer Leverkuzen - Monako 21.00 (Arena sport 7)
Juventus - Nant 21.00 (TV Arena 2 Premium)
Sevilja - PSV 21.00 (TV Arena 3 Premium)
Sporting - Mitjuland 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Revanši se igraju 23. februara

 

Komentari (0)

Sport