Fudbal

Mesi odlučio da ode iz Pariza ako ne osvoji Ligu šampiona

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

10:36

Mesi odlučio da ode iz Pariza ako ne osvoji Ligu šampiona
Mesi odlučio da ode iz Pariza ako ne osvoji Ligu šampiona - Copyright Tanjug AP/Gustavo Garello

veličina teksta

Aa Aa

Saga oko produženja ugovora Lionela Mesija sa Pari sen Žermenom traje od kada se vratio sa Mundijala, a "L ekip" tvrdi da se sada zna i razlog: svetski šampion sa Argentinom će ostati u Parizu samo ako se osvoji Liga šampiona.

Prvi test je Bajern, koji je slavio u Parizu 1:0 i favorit je da osmog marta u Minhenu overi plasman u četvrtfinale. Ako se to dogodi PSŽ će već na "Dan žena" znati da ostaje bez Argentinca, koji bi prema poslednjim najavama iz Španije mogao da se vrati u Barselonu da završi karijeru.

Mesi je stigao 2021. godine u PSŽ iz Barselone, pošto se katalonski klub našao u finansijskim problemima. Argentinski fudbaler ima ugovor sa "svecima" do 30. juna ove godine.

"Mesi nije baš najsrećniji u Parizu, jer je očekivao da će sa PSŽ-om da ima bolje rezultate. Naravno, glavni cilj je osvajanje LŠ. Pregovori su bili u završnoj fazi, ali se Mesi predomislio. Argentinski fudbaler je već odlučio da napusti PSŽ na kraju sezone, ali ne želi svojom odlukom da remeti ionako lošu atmosferu u svlačionici. Postoji šansa da Mesi ostane u Parizu ako PSŽ osvoji LŠ. Međutim, on je bliži odlasku iz Pariza nego ostanku", navodi "Ekip".

Pojedini mediji su objavili ranije da postoji mogućnost da Mesi nastavi karijeru u MLS ligi, Saudijskoj Arabiji ili da se vrati u Barselonu.

"Mesijeva porodica se nije baš najbolje adaptirala na Pariz. To je još jedan od razloga zašto Argentinac želi da napusti Pariz. Njegova porodica želi da se Leo vrati u Barselonu, ali to nije jednostavno. Mesi je ljut na predsednika Barselone Đoana Laportu zbog načina na koji je morao da napusti katalonski klub iako je sve već bilo dogovoreno da potpiše novi ugovor", zaključuje "Ekip".

 

Komentari (0)

Sport