Fudbal

Liga Evrope na Areni: "Šahovska partija" Ten Haga i Ćavija

Komentari

Autor: Euronews

23/02/2023

-

11:35

Liga Evrope na Areni: "Šahovska partija" Ten Haga i Ćavija
Liga Evrope na Areni: "Šahovska partija" Ten Haga i Ćavija - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Mančester Junajted i Barselona večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope. Prvi duel na "Kamp Nou" pre nedelju dana završen je rezultatom 2:2.

Izabranici Erika ten Haga imaju sjajan niz rezultata, s obzirom na to da od poraza na "Emirejtsu" (2:3), nisu izgubili narednih osam utakmica. Šansu za titulu Premijer lige još uvek nisu izgubljene, u nedelju igraju finale EFL Kupa protiv Njukasla, nakon toga FA Kup utakmicu sa Vest Hemom, a pritom imaju i aktivan rezultat u Ligi Evrope.

Deluje da je holandski stručnjak uradio veoma dobar posao i "nagrađen" je razgovorom sa legendarnim Aleksom Fergusonom. Naime, on i Ten Hag su pre nekoliko dana zajedno večerali u jednom restoranu u Vimslou.

 

 

Najveći adut Mančester junajteda je svakako engleski napadač, Markus Rašford. Brzonogi ofanzivac je u fantastičnoj formi pošto je na prethodnih šest mečeva svog tima postigao šest pogodaka i upisao dve asistencije.

Ten Hag na ovom meču neće moći da računa na Donija van de Beka i Kristijana Eriksena, dok su pod upitnikom Antoni Marsijal, Antoni Santos i Hari Megvajer.

Izabranici Ćavija Ernandeza su takođe u fantastičnoj formi. Poslednji poraz doživeli su u oktobru prošle godine u grupnoj fazi Lige šampiona od minhenskog Bajerna (0:3), od kada su vezali čak 18 mečeva bez poraza.

Osvojili su španski Superkup pobedom nad Realom od 3:1 u finalu, plasirali su se u polufinale Kopa del rej i trenutno su prvi na tabeli Primere.

Najveća opasnost vreba naravno od napadača Katalonaca, Roberta Levandovskog, ali daleko od toga da ostale ofanzivce, poput Rafinje, Ansu Fatija i Ferana Toresa, treba smatrati besopasnima.

Ipak, problem za Ćavija je činjenica da na ovom meču na raspolaganju neće imati tri veoma bitna igrača. Osman Dembele i Pedri su povređeni, dok će Gavi odsustvovati zbog suspenzije.

Očekivani sastavi:

Mančester junajted: De Hea - Dalot, Martinez, Varan, Šo - Sabicer, Kazemiro, Bruno - Sančo, Rašford, Veghorst

Barselona: Ter Štegen - Kunde, Arauho, Kristensen, Balde - De Jong, Kesi, Roberto - Rafinja, Tores, Levandovski

 

 

Liga Evrope, revanš mečevi 1/16 finala:

Mitjuland - Sporting 18.45 (TV Arena sport 3)
Monako - Leverkuzen 18.45 (TV Arena sport 1)
Nant - Juventus 18.45 (TV Arena 2 Premium)
PSV - Sevilja 18.45 (TV Arena 3 Premium)
Mančester junajted - Barselona 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Roma - RB Salcburg 21.00 (TV Arena 2 Premium)
Ren - Šahtjor (TV Arena sport 1)
Union Berlin - Ajaks 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport