Fudbal

Totenhem slavio u derbiju Londona: Skip i Kejn presudili Čelsiju

Komentari

Autor: Euronews

26/02/2023

-

16:35

Totenhem slavio u derbiju Londona: Skip i Kejn presudili Čelsiju
Tanjug/AP Photo/Ian Walton - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Dolijao je Čelsi na novom stadionu "Totenhema Hotspuru", prvi put posle 2019. godine "pevci" su na svom stadionu pobedili gradskog rivala. U ratobornom, a ne tako kvalitetnom meču, Totenhem je došao do pobede od 2:0 (0:0), prvencem Olivera Skipa na samom startu drugog dela i pogotkom Harija Kejna u finišu meča.

Londonski derbi je imao karakterstičan visok ritam, ali se uglavnom sve dešavalo na sredini terena. Čelsi je na samom startu meča tražio penal jer je Romero blago zakačio Sterlinga kada mu je ovaj izmakao loptu. Međutim, za sudiju Atvela to nije bilo za penal. Posle povrede Tijaga Silve i prinudne izmene (ušao Fofana), odbrana Čelsija je ostavila prazan prostor Pjer Emilu Hojbergu na ivici šesnaestersa. Usledio je snažan udarac u stativu!

U nadoknadi vremena videli smo gužvu na terenu. Ziješ je napravio faul, nastala je gužva, a onda je Marokanac šakom udario Emersona. Sudija Atvel se prvo savetovao sa četvrtim arbitrom, pa sa VAR sobom i izvadio je crveni karton za napadača Čelsija. Međutim, promenio je odluku, pa je Ziješ dobio samo žuti karton!

Stativa Hojbjerga i ova gužva bilo je sve vredno pomena u prvom delu ratobornog, ali fudbalski siromašnog prvog dela londonskog derbija.

Nije prošlo ni 20 sekundi u nastavku, Oliver Skip, mladi vezni igrač postigao je spektakularan prvenac. Pošto je Kepa odbranio udarac Kuluševskog, na 17 metara od gola Skip je loptu poslao od prečku u mrežu, za vođstvo Totenhema.

Kontrolisao je meč Totenhem i čekao pravi momenat da zada završni udarac. Erik Dajer je uputio loptu ka Hariju Kejnu koji je lako na drugoj stativi nastavio da trese mreže i ispisuje rekorde (268. gol).

Premijer liga, 25. kolo

Petak

Fulam - Vulverhemptom 1:1 (0:1)

/Solomon 64 - Sarabija 23/

Subota

Everton - Aston Vila 0:2 (0:0)
/Votkins 63p, Buendija 81/

Lids - Sautempton 1:0 (0:0)

/Firpo 77/

Lester - Arsenal 0:1 (0:0)
/Martineli 46/

Vest Hem - Notingem 4:0 (0:0)
/Ings 70, 73, Rajs 78, Antonio 85/

Bornmut - Mančester siti 1:4 (0:3)
/Lerma 83 - Alvarez 15, Haland 29, Foden 45, Mepam 51 a.g./

Kristal Palas - Liverpul 0:0

Nedelja

Totenhem - Čelsi 2:0 (0:0)
/Skip 46, Kejn 82/

5. april

Mančester junajted - Brentford 21.00

Odloženo

Njukasl - Brajton

Komentari (0)

Sport