Fudbal

Arsenal ubedljiv protiv Evertona: "Karamele" četiri puta kapitulirale na "Emirejtsu"

Komentari

Autor: Euronews

01/03/2023

-

22:47

Arsenal ubedljiv protiv Evertona: "Karamele" četiri puta kapitulirale na "Emirejtsu"
Arsenal ubedljiv protiv Evertona: "Karamele" četiri puta kapitulirale na "Emirejtsu" - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Arsenala su se u okviru zaostalog meča sedmog kola engleske Premijer ligi osvetili Evertonu za onaj poraz na "Gudisonu" (0:1) od pre mesec dana, te su na svom "Emirejtsu" slavili sa ubedljivih 4:0 (2:0) i na taj način se za stepenik približili tituli.

Solidno su izgledale "karamele" na startu meča, imale čak i par polušansi, ali su u završnici prvog dela primile dva gola i na taj način otklonile svaku neizvesnost. 

Najpre je Bukajo Saka u 40. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Aleksandra Zinčenka i pogodio za 1:0. Fantastično se okrenuo engleski reprezentativac i slabijom desnom nogom šutirao neodbranjivo za Džordana Pikforda.

Delovalo je da će to biti jedini gol u prvom poluvremenu, ali se u strelce upisao i Gabrijel Martineli i to u drugom minutu sudijske nadoknade. Neoprezan je bio Idrisa Gana Gej pred svojim golom i loptu mu je uzeo Saka, a potom je prepustio Brazilcu koji ju je poslao u mrežu.

U drugom poluvremenu je Arsenal sve vreme držao konce u svojim rukama i do kraja duplirao svoju prednost. Leandro Trosar je u 71. minutu asistirao Martinu Odegardu, a konačan rezultat postavio je Gabrijel Martineli posle proigravanja Edvarda Nketije.

Arsenal u narednom kolu dočekuje Bornmut, dok će Everton gostovati Notingem Forestu.

Komentari (0)

Sport