Fudbal

Čelsi će pokušati na leto od Fulama da kupi Aleksandra Mitrovića!

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2023

-

10:31

Čelsi će pokušati na leto od Fulama da kupi Aleksandra Mitrovića!
Čelsi će pokušati na leto od Fulama da kupi Aleksandra Mitrovića! - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čelsi je targetirao napadača za leto - Aleksandra Mitrovića. Prema vestima iz Engleske, napadač Fulama i golgeter Srbije prvi je na listi pojačanja kluba iz Londona za letnji prelazni rok, ako se ne vrati Romelu Lukaku.

Iako su "plavci" od dolaska novog vlasnika Toda Belija potrošili više od 600 miliona evra, ekipi Grema Portera nema pravog golgetera i to je uz veliki broj novajlija i najveća mana Čelsija. Mitrović je već konstanta u Premijer ligi, posle rekorda po broju golova ostvarenog u Čempionšipu prošle sezone, ove godine je nastavio sa golgeterskom serijom u Premijer ligi.

Postigao je "Mitro on fire" već 11 golova na 19 mečeva, da ga neke povrede nisu omele isgurno bi učinak bio i bolji. Ni cena za obeštećenje neće biti problem jer se predpostavlja da bi Fulam pristao da ga proda za 50 miliona funti jer mu ugovor ističe tek juna 2026. godine.

 

 

Vlasnik Čelsija još uvek podržava menadžera Grema Potera iako je sa svakim novim neuspehom to poverenje u njega sve upitnije. I dok mediji nagađaju da bi Luis Enrike ili Zinedin Zidan mogli da naslede Potera na kraju sezone, transfer Mitrovića će umnogome zavisiti od situacije sa Romeluom Lukakuom.

Belgijanac je proigrao u Interu gde je na pozajmici iz Čelsija i Italijani još uvek nisu odlučili hoće li pokušati da ga otkupe. Ako se Lukaku vrati na "Stamford Bridž", a pritom na leto dolazi i Kristofer Nkunku iz Lajpciga, Čelsi će već imati dve "devetke" pa mu Mitrović neće biti potreban.

Leto se približava, videćemo šta će biti od ovih najava.

Komentari (0)

Sport