Fudbal

Imamo finaliste Evropskog prvenstva: Englezi protiv Italijana na Vembliju

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2021

-

22:43

Imamo finaliste Evropskog prvenstva: Englezi protiv Italijana na Vembliju
Justin Tallis/Pool Photo via AP - Copyright Tanjug/Justin Tallis/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva pobedivši selekciju Danske sa 2:1 posle produžetaka, nakon 1:1 u regularnom delu susreta.

Od starta smo gledali veoma kvalitetan meč, sa mnogo želje i šansi sa obe strane. Danci su poveli u 30. minutu golom Mikela Damsgora iz slobodnog udarca. Luk Šo je napravio prekršaj na nešto više od dvadeset metara od gola, a mladi vezista Sampdorije sjajno šutirao i zatresao mrežu Džordana Pikforda. Interesantno je da je ovo prvi direktan pogodak iz slobodnog udarca na Evropskom prvenstvu.

 

 

Radost Danacac nije trajala dugo jer su Englezi stigli do izjednačenja samo devet minuta kasnije. Igrao se 39. minut kada je Hari Kejn fenomenalno uposlio Bukaja Saku, koji se ubacio na desnoj strani, potom poslao loptu ka Rahimu Sterlingu, koji je bio sam pred golom Kaspera Šmajhela. Međutim, Simon Kjer je uspeo da izleti ispred fudbalera Sitija, ali je nespretno reagovao i poslao loptu u svoj gol.

Do kraja su obe selekcije imale po jednu ozbiljnu šansu, Danska preko Kaspera Dolberga, koji je veoma precizno šutirao sa 16 metara, ali se Pikford iskupio za blagu grešku kod prvog gola i odbranio.

 

 

Englezi su najbolju šansu imali posle jednog kornera, kada je Hari Megvajer odlično skočio i glavom šutirao ka golu protivnika, ali je fenomenalni Šmajhel ponovo bio na visini zadatka i odbio loptu u korner.

Produžeci su protekli u napadima Engleza, koji su činije fizički neuporedivo dominatniji od Danaca. Gol za 2:1 postigao je Hari Kejn u 104. minutu, natrčavši na loptu nakon odbranjenog penala, koji je, ruku na srce, bio sumnjiv.

Englezi će u finalu igrati protiv Italije na Vembliju.

Sastavi:

Engleska (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Rajs (od 95. Henderson), Filips - Saka (od 69. Griliš, od 106. Tripije), Maunt (od 97. Foden), Sterling - Kejn.

Danska (3-4-3): Šmajhel - Vestergor (od 105. Vind), Kristensen (od 79. Andersen), Kjer - Striger Larsen (od 67. Vas), Dilejni (od 88. Jensen), Hejbjerg, Mele - Damsgor (od 67. Poulsen), Dolberg (od 67. Norgor), Brajtvajt.

Komentari (0)

Sport