Fudbal

Ćavi ispoštovao reč: Serhio Roberto u Barsi do 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2023

-

13:41

Ćavi ispoštovao reč: Serhio Roberto u Barsi do 2024. godine
Ćavi ispoštovao reč: Serhio Roberto u Barsi do 2024. godine - Copyright AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

Dugogodišnji fudbaler Barselone Serhio Roberto (31) produžio je saradnju sa Kataloncima do juna 2024. godine. Defanzivcu Barselone isticao je ugovor ovog leta, ali je posle solidnih partija ove sezone, dobio naklonost trenera Ćavija Ernandeza, koji je ispoštovao svoju reč i odlučio da sačuva Roberta u svom timu.

"Barselona i Serhio Roberto postigli su dogovor o produžetku saradnje do juna 2024. godine. Njegova otkupna klauzula je procenjena na 400 miliona evra", navodi se u saopštenju Katalonaca.

Serhio Roberto je standardniji ove sezone u taboru španskog velikana. Odigrao je 23 utakmice, gde je postigao tri gola uz isto toliko asistencija. Nedavno se istakao u pobedi nad Kadizom, kada se našao u ulozi strelca i asistenta, a ova partija obezbedila mu je novi ugovor.

"Serhio Roberto i Feran Tores su bili izvrsni. Roberto uvek igra dobro na različitim pozicijama. Kritike na njegov račun su nešto najnepoštenije što sam ikad doživeo u karijeri. On je odličan kapiten, slepo mu verujem. Naravno da želim da produži ugovor", rekao je nedavno Ćavi.

Roberto je prošao kompletnu omladinsku školu Barselone, dok je za prvi tim zaigrao 2010. godine. Sa njima je osvojio brojne trofeje, a između ostalog i dve Lige šampiona i šest titula prvaka Španije.

Komentari (0)

Sport