Fudbal

Premijer liga je daleko, a Votfordu treba nova energija u timu: Slaven Bilić dobio otkaz

Komentari

Autor: Euronews

07/03/2023

-

18:35

Premijer liga je daleko, a Votfordu treba nova energija u timu: Slaven Bilić dobio otkaz
Slaven Bilić - Copyright Jason Cairnduff/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski trener Slaven Bilić (54) više nije šef stručnog štaba Votforda. Iskusni stručnjak došao je na klupu engleskog kluba pre šest meseci, ali je nakon serije loših rezultata u Čempionšipu dobio otkaz.

Čelnici Votforda gajili su nade da se vrate u Premijer ligu naredne sezone, pa su doveli Bilića krajem septembra kada je potpisao ugovor na godinu i po dana. Međutim, hrvatski stručnjak se nije proslavio na novom radnom mestu, da bi nakon remija sa Prestonom, "dobio papire" i napustio klupu.

Može se reći da mu je presudilo to što 11 kola pre kraja regularnog dela sezone, njegova ekipa zauzima tek deveto mesto Čempionšipa sa 51 bodom. Osim toga, Votford je u poslednjih osam utakmica zabeležio samo jednu pobedu, uz svega osam osvojenih bodova, pa je njegov odlazak sa "Vikeridž rouda" bio i logičan sled dođaja.

"Mi imamo ambiciju da budemo uspešni ove sezone i potrebno nam je da nešto brzo promenimo i uradimo dok je još šansa za plasman u Premijer ligu realna mogućnost. A kako je prelazni rok završen, promena trenera je jedina opcija kako bi se promenila energija pred mečeve koji dolaze“, rekao je direktor Votforda Ben Manga.

Slaven Bilić zamenio je Roba Edvardsa na klupi engleskog tima, a još uvek nije poznato ko će biti naslednik hrvatskog trenera, koji je napustio Votford sa kompletnim stručnim štabom

Komentari (0)

Sport