Fudbal

Dobijamo poslednja dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona: Napoli i Real imaju prednost

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2023

-

10:23

Dobijamo poslednja dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona: Napoli i Real imaju prednost
Dobijamo poslednja dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona: Napoli i Real imaju prednost - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Poslastica osmine finala Lige šampiona je ostala za kraj. Nakon jučerašnjeg spektakla u Mančesteru, gde je Siti ponizio Lajpcig 7:0, pred nama su poslednje dve utakmice ove runde takmičenja na kojima se očekuje da "sve pršti".

Napoli na svom terenu dočekuje Ajntrah (21, TV Arena 2 Premium) protiv kojeg ima 2:0 iz prvog dulea i pred svojim navijačima očekuje prolazak u nastavak takmičenja.

"Nema opuštanja niti sme da ga bude. Moramo da budemo spremni na sve. Ajntraht je odlična ekipa, videli smo to i u prvom meču, tako da i moji igrači znaju šta se od njih očekuje. Imaćemo podršku sa tribina, koja će nas voditi i zaista verujem da ukoliko ponovimo igru iz Nemačke možemo da se nadamo prolasku među osam najboljih ekipa u Evropi", kaže trener Napolitanaca Lučano Spaleti, ali se ni trener gostiju Oliver Glazner ne predaje:

"To na našem stadionu je bilo samo prvo poluvreme i mi imamo snage i kvaliteta da se nađemo u četvrtfinalu Lige šampiona. Analizirali smo sve greške iz prvog duela, znamo šta treba da popravimo i verujemo u to da ćemo eliminisati Napoli".

Duel Reala i Liverpula bi trebalo da predstalja šlag na tortu u ovoj rundi takmičenja najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Prvi duel u Engleskoj je bio fenomenalan, dve ekipe su prikazale vrhunski fudbal i bez obzira koliko prednost od 5:2 izgledala velika, gosti ne smatraju da su bez šansi.

"Šansa uvek postoji i mi ćemo se truditi da je iskoristimo. Ne bi nam bio prvi put da uspemo da prestignemo tako veliku prednost rivala i verujemo da možemo. Pokazali smo to i u prvom poluvremenu na našem stadionu, kada smo bili bolji, imali prednost 2:0 i nismo smeli da dozvolimo sve ono što se kasnije dešavalo. Ukoliko eliminišemo te greške ili ih pak svedemo na minimum, imamo čemu da se nadamo", kaže trener Liverpula Jirgen Klop.

Da im ta nema ne uspe odlučni su u Real Mdridu čiji trener Karlo Anćeloti uverava da se njegov tim neće braniti u pokušaju da sačuva prednost.

"Igraćemo kao da prvi meč nije ni igran. Idemo na pobedu. Imamo vrhunske igrače, igramo na domaćem terenu i daćemo sve od sebe da nastavimo sa takmičenjem. Mislim da ćemo to i uspeti", rekao je Anćeloti.

Liga šampiona, revanši osmine finala

Utorak

(2:0) Benfika - Klub Briž 5:1 (2:0)

/Silva 38, Ramoš 45+2, 57, Žoao Mario 69, Neres 77 - Mejer 87/

(0:1) Čelsi - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Sterling 44, Haverc 53p/

Sreda

(1:0) Bajern Minhen - PSŽ 2:0 (0:0)
/Šupo-Moting 61, Gnabri 89/

(0:1) Totenhem - Milan 0:0

14. mart

(0:1) Porto - Inter 0:0

(1:1) Mančester siti - Lajpcig 7:0 (3:0)
/Haland 22, 24, 45+2, 53, 57, Gundogan 49, De Brujne 90/

15. mart

(2:0) Napoli - Ajntraht 21.00
(5:2) Real Madrid - Liverpul 21.00

Komentari (0)

Sport