Fudbal

Samardžić čeka debi: Daću sve od sebe da se sa Srbijom plasiram na EURO 2024.

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

13:34

Samardžić čeka debi: Daću sve od sebe da se sa Srbijom plasiram na EURO 2024.
Lazar Samardžić - Copyright FSS/Twitter

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je uspela da pojača konkurenciju Lazarom Samardžićem, a vezni fudbaler Udinezea i doskora mladi reprezentativac Nemačke, sa mnogo nade i očekivanja stigao je u tabor "orlova". Odradio je dva treninga i kako je sam istakao jedva čeka da debituje u kvalifikacijama i pomogne Srbiji da se plasira na EURO 2024. godine.

Samardžić (21) je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Nemačke i na svom Instagram profilu otkrio je i razloge prihvatanja ponude selektora Srbije Dragana Stojkovića.

"Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća", napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu pozirajući sa dresom Dušana Tadića.

 

 

On je istakao da jedva čeka da debituje za Srbiju.

"Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom".

Fudbaler Udinezea je na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke.

"Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da ću i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove", zaključio je Samardžić.

Samardžić će imati priliku da debituje za Srbiju već u petak protiv Litvanije (20.45, TV Arena Premium 1), ali i tri dana kasnije u duelu sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za EP 2024.

Komentari (0)

Sport