Fudbal

Burno u Novom Pazaru: Navijači napali kapitena Kljaića, Rasim Ljajić se povukao, Feđa Duduić ipak ne preuzima ekipu

Komentari

Autor: Euronews

22/03/2023

-

21:03 >> 21:47

Burno u Novom Pazaru: Navijači napali kapitena Kljaića, Rasim Ljajić se povukao, Feđa Duduić ipak ne preuzima ekipu
Novi Pazar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Perspektivni trener Feđa Dudić napustio je Novi Pazar i pre nego što je seo na klupu Superligaša. 

Naime, nakon incidenta navijača ovog kluba i kapitena Filipa Kljajića koji se dogodio ranije u toku dana, Dudić je doneo odliku da napusti klub, što je učinio i doskorašnji predsednik, Rasim Ljajić.

Sada već, bivši, prvi čovek kluba u izjavi za "Mozzart Sport" istakao je da je taj događaj ozbiljno narušio ugled kluba, sa kojim ne više ne želi da se dovodi u pitanje, sve dok se problem sa navijačima - "pojedincima", ne reši. Takođe, Ljajić je iskoristio priliku da uputi izvinjenje Kljajiću za sve neprijatnosti koje je doživeo.

"Posle incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizicki napali golmana Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze sa FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku meru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, pre nekoliko meseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne reši", rekao je Ljajić i dodao:

"Želim ovom prilikom da uputim izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog dozivljene neprijatnosti i neviđenog skandala. Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno", istakao je Rasim Ljajić.

FK Crvena zvezda

 

Ubrzo se i oglasio Feđa Dudić, nesuđeni trener Pazaraca, koji je za "Mozzart sport" izjavio da je imao veliku želju da se oproba u Superligi, ali je nakon današnjeg incidenta, promenio svoju odluku.

"Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu ili budemo u prilici bar za izalzak do poslednjeg kola, a onda da iduće sezone napravimo ekipu po svom ukusu i idemo ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio istog dana, napad na kapitena Filipa Kljajića, posle kojeg je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspeo da promenim odluku, zbog čega ga u potpunosti razumem, jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice. Nakon toga otišli smo na stadion, gde sam zatekao jednu tišinu u svlačionicu i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. I kroz razgovor sa njima uvideo sam da im je jako teško palo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega. Nakon toga dogodio se odlazak i prvog čoveka kluba, gospodina Rasima Ljajića, na čiji sam poziv odlučio da dodjem u klub, jer sam mislio da zajedničkim snagama mozemo da napravimo iskorak i donesmo Pazaru, koji je sigurno fudbalski grad, i njegovim navijačima dosta radosti u budučnosti", rekao je Dudić.

Još jednom je istakao da mu je žao što nije došlo do saradnje sa klubom.

"Sva atmosfera i ambijent koji su stvoreni oko kluba ne mogu ništa dobro da donesu, niti se u tim uslovima moze normalno raditi i sprovoditi plan. Nažalost, zbog toga sam odlučio da odem i pre nego što sam došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću na pozivu za rad u klubu, kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedelje, kada je klub objavio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom!", poručio je Dudić.

Komentari (0)

Sport