Fudbal

Kristijano Ronaldo "otvorio dušu" - Kad si na vrhu planine, često ne vidiš šta je ispod

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2023

-

12:24

Kristijano Ronaldo "otvorio dušu" - Kad si na vrhu planine, često ne vidiš šta je ispod
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, file

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo ponovo je "otvorio dušu" i osvrnuo se na težak period koji je doživeo u Mančester junajtedu, a govorio je i o odlasku u Saudijsku Arabiju.

Portugalac je zbog sukoba sa upravom kluba i članovim stručnog štaba "crvenih đavola", napustio Mančester krajem novembra i odlučio da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji. Kako on kaže, ta promena pozitivno je uticala na njega.

"Nemam problem da priznam da sam imao lošu fazu u karijeri. Međutim, život ide dalje i sve je to deo mog sazrevanja kao čoveka. Kada smo na vrhu planine, često ne možemo da vidimo šta se dešava ispod. Sada sam shvatio šta je najbitnije u životu. Nikada nisam prolazio kroz ovakve stvari, kao u prethodnih nekoliko meseci. Sada sam bolji čovek", rekao je Ronaldo.

U Saudijskoj Arabiji zadužio je dres Al-Nasra, a tokom kratkog mandata u ovoj državi, stekao je utisak da kvalitet je fudbala na dobrom nivou.

"Prvenstvo Saudijske Arabije je kompetitivno i ljudi bi trebalo da ga posmatraju drugim očima. Naravno, ne mogu da ga poredim sa Premijer ligom. Lagao bih kada bih tako nešto uradio, ali postoje i tamo dobri timovi koji su me prijatno iznenadili."

Smatra da bi liga Saudijske Arabije iz godine u godinu mogla da bude sve kvalitetnija.

"Arapski igrači su jako dobri, tu su i kvalitetni stranci i za pet ili šest godina ova liga bi mogla da bude među pet najboljih na svetu."

Slavni Portugalac našao se na spisku trenera nacionalnog tima Roberta Martineza za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ronaldo će biti u konkurenciji za večerašnji duel sa Lihtenštajnom (20:45, Arena 3 Premium), a ukoliko bude izašao na teren u Lisabonu, oboriće rekord po broju nastupa za reprezentaciju (197).

"Rekordi su moja motivacija, želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bilo nešto što bi me činilo ponosnim. Ali tu ne stajem, i dalje želim da igram za reprezentaciju", rekao je Ronaldo.

Kristijano je odigrao 196 utakmica za nacionalni tim i trenutno deli rekord sa reprezentativcem Kuvajta Baderom Al-Mutavom.

Komentari (0)

Sport