Fudbal

UEFA izrekla uslovnu kaznu Zvezdi zbog divljanja navijača na meču sa Trabzonom

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2023

-

14:22

UEFA izrekla uslovnu kaznu Zvezdi zbog divljanja navijača na meču sa Trabzonom
navijači Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Evropska kuća fudbala (UEFA) uslovno je kaznila Crvenu zvezdu delimičnim zatvaranjem stadiona, zbog ispada njenih navijača na utakmici Lige Evrope sa Trabzonom, koja se odigrala u oktobru prošle godine.

Simpaziteri beogradskog kluba ubacivali su tvrde predmete na teren i koristili pirotehnička sredstva, pa je kao epilog, UEFA rešila da uslovno kazni srpski tim zatvaranjem severne tribine stadiona "Rajka Mitića", ukoliko navijači Zvezde naprave bilo kakav incident na međunarodnoj sceni u naredne dve godine.

Uz to, crveno-beli će morati da plate i novčanu kaznu u vrednosti od 55.000 evra, odnosno 35 hiljada zbog divljanja na tribinima i dodatnih 20 zbog "blokiranja stepenica". Podsećanja radi, poslednji put je sever bio zatvoren na utakmici protiv Irtiša 2017. godine, u sklopu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Crvena zvezda je tada kažnjena zbog incidenata u prvom meču kvalifikacija protiv malteške Florijane, kada su navijači srpskog kluba razvili transparent u kom su vređali pripadnike LGBT populacije.

Komentari (0)

Sport