Fudbal

Portugal ubedljiv protiv Lihtenštajna, Rade Krunić obradovao BiH

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2023

-

22:54

Portugal ubedljiv protiv Lihtenštajna, Rade Krunić obradovao BiH
Portugal ubedljiv protiv Lihtenštajna, Rade Krunić obradovao BiH - Copyright Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Portugalci su pozdravili Kristijana Ronalda koji je sa 197 mečeva za selekciju postao svetski rekorder po broju internacionalnih susreta, ali i novog selektora Roberta Martineza, a na kraju su navijači videli ubedljiv trijumf nad skromnim Lihtenštajnom 4:0 (1:0) u Grupi J kvalifikacija za EURO 2024, uz 119. i 120. pogodak slavljenika i kapitena.

Očekivao se vatromet protiv Lihtenštajna kada je Žoao Kanselo uz rikošet matirao Buhela več u 8. minutu, ali u nastavku su Žoa Feliks, Ronaldo, Bruno Fernandeš i Palinja "bombardovali" gol slabašnog rivala, ali nisu pronalazili put lopti u mrežu. Od 11 udaraca, Buhel je odbranio pet.

Međutim, na startu drugog dela Bernanrdo Silva je uvećao prednost i samo se čekalo na gol Kristijana Ronalda. Stigao je već u 51. minutu iz penala. Kanselo je izborio najstrožu kaznu, a novi rekorder je postigao 119. pogodak za Portugaliju, što je samo uvećanje njegovog rekorda. Ali, gde je 119. tu je i 120. gol za kapitena Portugalije. Ronaldo je postigao lep pogodak iz slobodnog udarca i stavio tačku. Na kraju su Portugalci uputili neverovatnih 34 udarca ka golu rivala, 11 u okvir gola.

Bosna i Hercegovina na "Bilinom Polju" u Zenici nadigrala Island i slavila ubedljivo 3:0 (2:0) i bez Edina Džeka. Na pauzu su domaćini otišli sa ubedljivih 2:0 u režiji Radeta Krunića. Najbolji igrač susreta i vezni igrač Milana, odlično je reagovao dva puta u šesnaestercu i dobre akcije Dedića lako realizovao. Islanđani su bili u podređenom položaju, tek u završnici poluvremena su jednom zapretili.

U nastavku je Dedić veoma dobru igru krunisao golom tako da su izabranici Faruka Hadžibegića slavili ubedljivu pobedu.

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa J, prvo kolo

Portugalija - Lihtenštajn 4:0 (1:0)
/Kanselo 8, B. Silva 47, Ronaldo 51 pen, 63/

BiH - Island 3:0 (2:0)

/Krunić 14, 40, dedić 63/

Slovačka - Luksemburg 0:0 (0:0)

Komentari (0)

Sport