Fudbal

Selektor Stojković zadovoljan: Rutinska pobeda, spremamo se za nove izazove

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2023

-

23:13

Selektor Stojković zadovoljan: Rutinska pobeda, spremamo se za nove izazove
Selektor Stojković zadovoljan: Rutinska pobeda, spremamo se za nove izazove - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaleri su pobedili Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" 2:0 (1:0) i tako napravila prvi korak ka plasmanu na EURO 2024. Prvi gol je bio delo kapitena Dušana Tadića, dok je strelac drugog bio Dušan Vlahović.

Selektor "Orlova", Dragan Stojković, je za TV Arenu sport istakao da je zadovoljan igrom svog tima.

"Zadovoljan sam, naravno. Prva utakmica je uvek najvažnija i u psihološkom smislu teška. Ako pitate bilo koga u Srbiji, normalno je da se pobedi, ali treba pobediti. Momci su odigrali rutinski, potpuno zasluženo smo pobedili i najvažnije je da smo krenuli sa pobedom, kao što smo i planirali", rekao je Stojković, pa se nadovezao na meč u Podgorici:

"Moraćemo biti spremni, nema izgovora. Raspored je takav da već za tri dana igramo u Podgorici. Bilo je nekih promena, izmena u ekipi, najviše iz razloga da sačuvamo tu neku energiju i svežinu. Važno je da nemamo nikakvih povreda. Ono što mene posebno raduje je taj "klin šit", odnosno, činjenica da nismo primili gol. To je dokaz da možemo da odigramo i takav način", istakao je selektor.

Za kraj, govorio je o nastupu "novajlija" u reprezentaciji, odnosno, o Strahinji Erakoviću, Dejanu Joveljiću i Lazaru Samardžiću:

"Eraković je bio fantastičan, bez ijedne greške. S obzirom na godine vrlo iskusno je donosio odluke i sa loptom i bez nje, snašao sa fenomenalno. Za ostale takođe sve pohvale. Moglo je biti i ubedljivije, ali to je potpuno nevažno. Važna su tri boda i sada idemo u nove izazove", podvukao je selektor.

 

 

Kapiten "Orlova", Dušan Tadić, bio je igrač utakmice, s obzirom na to da je bio strelac prvog i asistent kod drugog gola:

"Najbitnije je da smo pobedili, naravno uvek težimo ka boljem i gledamo loše stvari da bismo napredovali. Naravno, bilo je stvari koje možemo da popravimo, ali najbitnija je pobeda. Idemo, dalje sledeća je Crna Gora", rekao je Tadić, pa govorio o podršci sa tribina:

"Drago mi je što je došlo ovoliko ljudi i nadam se da će ih biti i više ubuduće. Mnogo nam znači, pogotovo kada vidimo ove mališane. Želimo da im ulepšamo dan i da se sećaju tih momenata, kao što smo mi kada smo bili mali", podvukao je kapiten.

Dušan Vlahović nije imao mnogo lopti, jednu u prvom delu je poslao preko prečke, ali pas Dušana Tadića u 53. minutu pretvorio je u 11. pogodak u dresu "orlova". Pogodak je bio bitan za njega, za sam meč jer je tu bila i stavljena tačka na prva tri boda "orlova" u kvalifikacijama za EURO.

"Najbitnije je bilo da pobedom otvorimo kvalifikacije. Mogli smo i možemo mnogo bolje. Nije ovo igra na šta smo navikli, ali bitno je da smo ciklus otvorili pobedom. Nastavljamo još jače, još "gladnije" jer nas čeka teška utakmica u ponedeljam u Crnoj Gori", rekao je Vlahović za TV Arena sport.

Nije meč u Podgorici bio u glava igrača, tvrdio je centarfor Juventusa:

"Ne razmišljamo mi unapred, Litvanci nisu lak rival, dobro su se branili večeras i pokušali da nas ugroze iz kontri. Uspeli smo sve da iskontrolišemo. Bitno je da smo pobedili i od ovog časa razmišljamo o Crnoj Gori".

lahoviću svaki gol znači, posebno ovi u selekciji.

"Jako sam srećan što sam postigao gol za reprezentaciju. Nadam se da ćemo nastaviti ovako da pobeđujemo", zaključio je Vlahović.

Komentari (0)

Sport