Fudbal

Stojković pred Crnu Goru: Uvek idemo na pobedu, ali neće biti nimalo lako

Komentari

Autor: Euronews

26/03/2023

-

18:02

Stojković pred Crnu Goru: Uvek idemo na pobedu, ali neće biti nimalo lako
Dragan Stojković u Oslu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije u ponedeljak od 20.45 (TV Arena 1 Premium) igraju protiv selekcije Crne Gore u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu je na stadionu "Rajko Mitić" pobeđena Litvanija (2:0), tako da bi pobedom u Podgorici "Orlovi" zauzeli prvo mesto grupe G.

Ekipa je danas stigla u glavni grad Crne Gore, a neposredno nakon toga selektor Dragan Stojković je održao konferenciju za medije:

"Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni", rekao je Stojković.

On je potvrdio da na meču u Podgorici za Srbiju neće igrati Filip Kostić:

"Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Povrede su sastavni deo i nema ničeg goreg za trenera. Međutim, to je deo fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom delu igre", dodao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da očekuje sjajnu atmosferu u Podgorici:

"Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret", rekao je Stojković.

Nije želeo da otkriva u kom sastavu će sutra Srbija igrati:

"Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu", naglasio je Stojković.

Srbija u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dve pobede na startu takmičenja:

"Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu", rekao je je Stojković, pa dodao da su srpski igrači svesni odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice:

"To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobeđujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika", podvukao je selektor Srbije.

Komentari (0)

Sport