Fudbal

Mančester siti lako izašao na kraj sa Liverpulom i nastavio svoj put ka tituli

Komentari

Autor: Euronews

01/04/2023

-

15:40

Mančester siti lako izašao na kraj sa Liverpulom i nastavio svoj put ka tituli
Mančester siti lako izašao na kraj sa Liverpulom i nastavio svoj put ka tituli - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Sjajan meč na "Etihadu"! Očekivali smo derbi i neizvestan duel, to smo i dobili u uvodnom delu utakmice, ali je onda Mančester siti zagospodario svojim terenom. Sve su  kontrolisali "građani" na terenu i na kraju su rutinski slavili protiv Liverpula sa 4:1 (1:1).

Duel je počeo dinamično, obe ekipe su napadale, a do pogotka prvi su došli izabranici Jirgena Klopa. Manuel Akandži je zakasnio sa ofsajd zamkom što je Diogo Žota umeo da iskoristi, a potom loptu ostavi Mohamedu Salahu koji ju je precizno poslao iza leđa golmana Edersona.

Strahovali su navijači "građana" kako će njihov tim da da gol kada nema Erlinga Halanda, ali je Siti potvrdio da je prava mašina, da postoji sistem igre kojim izabranici Pepa Gvardiole jednostavno melju sve pred sobom.

Hulijan Alvarez je predvodio ofanzivnu liniju domaćina, a upravo je Argentinac krunisao perfektnu akciju svoje ekipe i doneo izjednačenje. Ko zna u kom smeru bi duel otišao da Siti nije izjednačio pre kraja poluvremena, toga je bio svestan i Gvardiola koji je ovaj pogodak umeo da proslavi.

A onda, dominacija. Da se Liverpulu ne piše dobro u drugom delu videli smo već posle 55 sekundi kada je Kevin de Brujne kaznio katastrofalnu komunikaciju između odbrane i golmana. Činilo se da Endi Robertson pokazuje Alisonu da izađe na loptu što ovaj nije uradio, to je sve ispratio Rijad Marez koji je potom uposlio Belgijanca za rutinsku završnicu.

Svega sedam minuta kasnije postalo je jasno da tri boda danas osvaja Siti. Lopta je u šesnaestercu došla do Ilkaja Gundogana koji je sa sedam metara iz kolena bez problema postigao gol.

Tačku na derbi 29. kola Premijer lige stavio je Džek Griliš u 74. minutu, a nakon što je postigao gol, De Brujne je u ovoj situaciji bio asistent.

Ovaj trijumf "građana" potvrda je dobre forme i velike ambicije da se do kraja sezone stigne Arsenala, koji u ovom momentu ima pet bodova prednosti, ali i utakmicu više. Ne treba zaboraviti da nas do kraja sezone očekuje i jedan diretkan duel Pepa Gvardiole i Mikela Arteta koji će možda i odlučiti ko će osvojiti Premijeršip, ali jedno je sigurno, pravo na kiks nema niko. 

Premijer liga, 29. kolo

Subota

Mančester siti – Liverpul 4:1 (1:1)
/Alvarez 27, De Brujne 46, Gundogan 53, Griliš 74 - Salah 17/

Bornmut – Fulam 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Arsenal – Lids 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Brjaton – Brentfor 16.00 (TV Arena sport 1)
Kristal Pals – Lester 16.00 (TV Arena sport 3)
Notingem forest – Vulverhempton 16.00 (TV Arena sport 4)
Čelsi – Aston Vila 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Nedelja

Vest Hem – Sautempton 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Njukasl – Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Everton – Totenhem 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Komentari (0)

Sport