Fudbal

Lionel Mesi napušta PSŽ na leto i planira da se vrati u Barselonu!

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2023

-

20:51

Lionel Mesi napušta PSŽ na leto i planira da se vrati u Barselonu!
Lionel Mesi napušta PSŽ na leto i planira da se vrati u Barselonu! - Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Lionel Mesi preživljava iznova teške momente u Parizu, zvižduci svetskom prvaku posle poraza od Liona prelili su čašu žuči kod njega i radio Monte Karlo tvrdi da je odlučio da ne produži ugovor sa klubom i ode na leto kao slobodan igrač!

U nastavku informacije stoji da je Argentinac najbliži povratku u Barselonu, ali se ne tvrdi da je to i konačna odluka . Kada su Mesi i PSŽ u pitanju ništa nije nemoguće. Koliko god je bilo izgledno da će posle Mundijala produžiti ugovor na još dve sezone, toliko danas stižu oprečne informacije o propalim pregovorima jer se navodno dve strane razmimoilaze u pogledu finansija. 

S obzirom na to da nema zvaničnih izjava, niti će ih biti u neko dogledno vreme, pitanje je da li je tačno da Mesi nije zadovoljan platom koja je manja od one koju zarađuje jer se zna da PSŽ mora da smanji budžet za 30 odsto kako ne bi narušio finansijski fer-plej UEFA. Pre će biti da Mesi nije zadovoljan kompeltnim projektom Parižana, a odnosi se na konfiguraciju tima i izbor pojačanja.

S obzirom da Mesi još uvek ima želju da osvoji Ligu šampiona, a Barselona hita ka tituli i ima tim koji bi dogodine mogao da pojuri ovaj trofej, čini se da je povratak u svoju kuću veoma izvestan. Mnogo izvesniji od 230 miliona evra koliko mu nude klubovi iz Saudijske Arabije, jer kod Mesija nije baš sve u novcu.

 

 

Negde na kraju priče postoji i onaj projekat Intera iz Majamija. Dejvid Bekam je odavno stavio Argentincu na sto ponudu koja se ne zasniva samo na igranju, već i mnogim drugim marketinškim ciljevima. Leova porodica voli Majami, kupili su i luksuzni penthaus na samo obali, pa kada sve budu stavili na vagu možda ni odlazak iz evropskog fudbala nije nemoguća misija.

PSŽ je ušao u projekat sa Luisom Kamposom i trenerom Kristofom Galtijeom, ali njih dvojica su pokazali da nisu kadri da "svece" odvedu tamo gde je gazda El Helaisi zamislio - na krov Evrope i sveta. Nisu čak ni konkurentni bez obzira na to što imaju najskuplju ekipu na planeti, asove poput Kilijana Mbapea, Nejmara i Mesija. Nemaju takmičarski tim i to je surova istina zbog koje će na kraju sezone platiti ceh pre svih Galtije.

Komentari (0)

Sport