Fudbal

De Paul na "slatkim mukama" Uz milanske velikane i Totenhem pokazao interesovanje

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2023

-

18:45

De Paul na "slatkim mukama" Uz milanske velikane i Totenhem pokazao interesovanje
Rodrigo De Paul - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Vezni fudbaler Atletiko Madrida Rodrigo De Paul nalazi se "na meti" Totenhema, koji je za usluge Argetinca spreman da izdvoji sumu od 30 miliona evra.

Rodrigo De Paul odigrao je 28 utakmica za španski klub u svim takmičenjima ove sezone, uz 14 nastupa u La ligi, gde je u samo u dva navrata uspeo da se upiše u listu strelaca. Ipak, zbog manjka minutaže kod Dijega Simeonea, Argentinac je navodno počeo da razmatra soluciju o napuštanju Madrida, a prema pisanjima italijanskih medija, njegova naredna destinacija bi mogla da bude London.

Kako se navodi, "pevcima" je potrebno kvalitetno pojačanje na sredini terena, posle povrede Rodriga Bentakura, a direktor Totenhema Fabio Paratici pokazao je veliku želju da dovede Argentinca u London, kome ugovor sa Atletikom ističe na leto 2025. godine. On je već počeo pregovore sa engleskim klubom, a prema najnovijim informacijama, De Paul je zadovoljan ponudom Premijerligaša, naročito zbog činjenice da će sa Totenhemom verovatno igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Ipak, Paratici neće imati naročito lak zadatak da dovede Argentinca, pošto je zbog nešto skromnije cene (30 miliona evra), De Paul privukao pažnju Intera i Milana, koji godinama prate napredak momka iz Sarandija. Uz dva milanska kluba, za njegov potpis pretendovaće i Juventus i Roma, pa ukoliko vezista ne finalizira saradnju sa Totenhemom, imaće još uvek dobrih opcija u Italiji, gde je se prethodno kao igrač afirmisao u Udinezeu.

De Paul je počeo karijeru u Rasingu 2012. godine, da bi pre dolaska u Madrid nosio i dresove Valensije i Udinezea. Sa španskim klubom dogovorio je prošlog leta petogodišnju saradnju, a u dresu Atletika ukupno je odigrao 76 utakmica, gde je zabeležio šest golova, uz isto toliko asistencija.

Komentari (0)

Sport