Fudbal

Totenhem nadigrao Brajton: Vulvsi pokvarili debi Lampardu na klupi Čelsija

Komentari

Autor: Euronews

08/04/2023

-

18:30

Totenhem nadigrao Brajton: Vulvsi pokvarili debi Lampardu na klupi Čelsija
Totenhem - Brajton - Copyright Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Posle dva meča bez pobede, Totenhem je uspeo da se vrati na pravi kolosek i osvoji važne bodove u borbi za Ligu šampiona naredne sezone. Ekipa iz Londona savladala je Brajton na svom terenu 2:1 (1:1) i tako osam kola pre kraja engleskog prvenstva uspela da se učvrsti na petom mestu tabele.

Susret u prestonici bio je pun uzbuđenja, tokom kog smo videli dva poništena gola Brajtona i nekoliko crvenih kartona, da bi se na kraju radovala ekipa Kristijana Stelija.

Utakmica nije mogla bolje da počne po Totenhem, koji je već u 10. minutu stigao do vođstva posle šestog pogotka Sona u Premijer ligi ove sezone. Brajton je ubrzo stigao do izjednačenja preko Mitome, ali je nakon reakcije iz VAR sobe, njegov gol poništen zbog igranja rukom u začeću akcije.

To, naravno, nije pokolebalo igrače gostujuće ekipe, koja je u nastavku poluvremena bila bolji rival. Brajton je kontrolisao igru, stvarao šanse, imao ozbiljnu priliku u 26. minutu preko Kaisede, da bi u 34. iskoristio inicijativu i preko Danka došao do izjednačenja - 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a početkom drugog poluvremena usledila su nova uzbuđenja. Naime, nakon odlične prilike Perišića za Totenhem, Brajton je u 55. minutu stigao do još jednog gola, ali je pogodak Velbeka poništen zbog još jednog igranja rukom.

U tom trenutku desile su velike čarke na terenu, gde su u verbalnom sukobu učestvovale obe ekipe, a sudija Stjuart Atvel nije oklevao da podeli crvene kartone Steliniju i De Zerbiju, koji su se oštro sukobili kraj aut linije.

Kada se drama stišala, dugo nije bilo pravih uzbuđenja, a monotoniju na "Vajt Hart Lejnu" prekinuo je Kejn u 79. minutu, svojim 22. golom u engleskom prvenstvu ove sezone. Do kraja susreta, Brajton se grčevito borio da dođe makar do boda. Dugačkim loptama pokušavao je da iznenadi domaćina, ali nije bilo dovoljno ideje u napadu, kao ni ozbiljnih prilika da se ugrozi gol Ljorisa.

Na kraju, Totenhem je uzeo ceo plen i došao do 53. boda, čime je zadržao šanse da se domogne pozicija koje vode u Ligu šampiona. Sa druge strane, Brajton je ostao na sedmoj poziciji i do kraja ga čeka velika borba za međunarodnu scenu.

Nešto manje uzbuđenja videli smo u Vulverhemptonu, gde je istoimena ekipa pokvarila debi Frenku Lampardu na klupi Čelsija. Iako je Londonski tim imao veći posed lopte, domaćin je uspeo da dođe do sva tri boda, a do čitavog plena stigao je u 31. minutu evrogolom Nunjesa.

Premijer liga, 30. kolo

Subota

Mančester junajted – Everton 2:0 (1:0)
/Mektomini 36, Marsijal 71/

Aston Vila – Notingeh Forest 2:0 (0:0)
/Traire 48, Vatkins90+5/

Brentford – Njukasl 1:2 (1:0)
/Toni 45+1p - Raja 53ag, Isak 61/

Fulam – Vest Hem 0:1 (0:1)
/Rid 23ag/

Lester – Bornmut 0:1 (0:1)
/Biling 40/

Totenhem – Brajton 2:1 (1:1)
/Son 10, Kejn 79 - Dank 34/

Vulverhempton – Čelsi 1:0 (1:0)
/Nunjes 31/

Sautempton – Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Lids – KristalPalas 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Liverpul – Arsenal 17.30 (TV Arena 1 Premium)


Komentari (0)

Sport