Fudbal

Novi šamar za Lamparda, de Zerbijev Brajton slavio na "Stamfordu"

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2023

-

18:13

Novi šamar za Lamparda, de Zerbijev Brajton slavio na "Stamfordu"
Novi šamar za Lamparda, de Zerbijev Brajton slavio na "Stamfordu" - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Čelsi može da menja menadžere, ali ne može da promeni sezonu. Frank Lampard je doživeo još jedan šamar i to od De Zerbijevog Brajtona na "Stamford bridžu" 1:2 (1:1) u 31. kolu Premijer lige. 

Dobro je Čelsi samo otvorio meč, jer je posle akcije Mudrika i pravovremeno ostavljene lopte Galager uz rikošt pogodio mrežu. Međutim, gosti su igrali bolje, imali su čak 24 udarca ka golu, a dva su završila tamo gde treba. Deni Velbek je izjednačio lepim udarcem glavom, da bi u nastavku posle šanse Mudrika, Hulio Enciso opalio kao iz topa i lopta je završila u samom gornjem uglu nemoćnog Kepe. Brajton je nastavio da sanja o Ligi šampiona.

Totenhem se kocka sa Ligom šampiona, na sviom stadionu je izgubio od Bornmuta 2:3 (1:1)! Korejac Son je posle asistencije Perišića doneo prednost "pevcima" i malo ko je očekivao da će Bornmut, koji se bori za opstanak stići do bodova. Ipak, Vinja je lepim golom izjednačio posle greške Pedra Pora, a asistent Solanke je u 51. minutu odbitak smestio u mrežu za preokret. 

Napadali su "pevci", tražili su penal, Hari Kejn je propuštao prilike, oporavljeni Rišarlison je pogodio mrežu ali je gol bio poništen zbog ofsajda. Ipak, Danžuma je pogodio mrežu sa 16 metara za 2:2 u 89. minutu, mada se gledao VAR i da li je Kejn dirao loptu jer je bio u ofsajdu. Ipak, Danžuma je pogodio mrežu sa 16 metara za 2:2 u 89. minutu, mada se gledao VAR i da li je Kejn dirao loptu jer je bio u ofsajdu. Ipak, pogodak je priznat, domaćin je išao po gtreći gol, Rišarlison je promašio zicer, a onda je Kvatara u petom minutu nadoknade nokautirao domaćina...

Roj Hodžson je preporodio Kristal Palas. Iskusni stručnjak je ubeležio i treć
u uzastopnu pobedu u Premijer ligi, pa je priča oko opstanka arhivirivbana tema za klub iz Londona, ali Sautempton sve više razmišlja od Čempionšipu. Kristal Palas ih je nadigrao u drugom delu, a Eberehi Eze je sa dva pogotka doneo pobedu od 2:0. Luka Milivojević je igrao za Kristal Palas od 86. minuta.

 

 

Šon Dič je dobio zadatak da spasi Everton ispadanja, ali im je Fulam očitao lekciju i golovima Rida, Vilsona i Džejmsa slavio 3:1 i bez suspendovanog Aleksandra Mitrovića. Saša Lukić je igrao za Fulam od 85. minuta.

Vulverhempton je golovima Dijega Koste i Hnavga pobedio Brentford 2:0 i nastavio da krči put ka sigurnom opstanku. Đulijan Lopetegi može mirnije da priprema ekipu za kraj sezone.

Premijer liga, 31. kolo

Subota

Aston Vila – Njukals 3:0 (1:0)

/Remzo 11, Votkins 64, 83/

Čelsi – Brajton 1:2 (1:0)
/Galager 14 - Velbek 42, Enciso 70/

Everton – Fulam 1:3 (1:1)
/Meknil 35 - Rid 22, Vilson 51, Džejms 68/

Sautempton – Kristal Palas 0:2 (0:0)
/Eze 54, 68/

Totenhem – Bornmut 2:3 (1:0)
/Son 14, Danžuma 89 - Vinja 38, Solanke 51, Kvarata 90+5/

Vulverhempton – Brentford 2:0 (1:0)
/Diego Kosta 27, Hvang 69/

Mančester siti – Lester 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Vest Hem – Arsenal 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Notingem forest – Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Lids – Liverpul 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

 

Komentari (0)

Sport