Fudbal

Liga šampiona: Milan u polufinalu nakon 16 godina, Real rutinirao Čelsi

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2023

-

23:01

Liga šampiona: Milan u polufinalu nakon 16 godina, Real rutinirao Čelsi
Liga šampiona: Milan u polufinalu nakon 16 godina, Real rutinirao Čelsi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida i Milana prvi su učesnici polufinala Lige šampiona u sezoni 2022/23. "Kraljevski klub" je u revanšu protiv Čelsija bio jednako ubedljiv kao i u prvom meču 2:0, dok su "rosoneri" na stadionu "Dijego Armando Maradona" remizirali sa Napolijem 1:1, ali su dalje prošli zbog gola prednosti iz prvog duela.

Podsetimo, preostali polufinalnist biće poznati sutra posle duela Bajern - Mančester siti i Benfika - Inter.

Čelsi - Real Madrid 0:2 (0:0)

prva utakmica 0:2

Stadion: Stamford bridž

Sudija: Danijele Orsato

Strelac: Rodrigo u 57. i 80. minutu

 

Napoli - Milan 1:1 (0:1)

prva utakmica 0:1

Stadion: Dijego Armando Maradona

Sudija: Simon Marčinjak

Strelci: Olivije Žiru u 43. minutu i Viktor Osimen u 93. minutu

UŽIVO:

Kraj

90+3 minut (Napulj): Gol! Osimen smanjio na 1:1. Đakomo Raspadori je centrirao sa levog boka, a nigerijski centarfor glavom smanjio na 2:1. Napoliju je ostao još minut da pokuša da izbori produžetke.

82. minut (Napulj): Odbranjen penal i na drugoj strani, Menjon pročitao Kvaratskeliju. Drugi promašeni penal za Gruzina u Ligi šampiona. Kvaratskelija nije uspeo da savlada Menjona i sada Milan ima ogromnu psihološku prednost, a naravno i rezultatsku.

80. minut (Napulj): Penal za Napoli! Tomorija lopta pogodila u ruku. Đovani di Lorenco je pokušao da ubaci loptu u peterac sa boka, ali je pogodio u ruku FIkaja Tomorija i sudija Marčinjak je pokazao na belu tačku.

80. minut (London): Gol! Drugi pogodak Rodriga. Fudbaleri Real Madrida su već počeli da se poigravaju sa Čelsijem, te je Rodrigo došao u situaciju da sa gol linije ubacu loptu u mrežu.

58. minut (London): Gol! Neverovatno loša reakcija Trevoa Čalobe prethodila je golu Madriđana. Rodrigo je lako pretrčao štopera čelsija a potom poslao pas na drugu stativu ka Vinisijusu Žunioru, koji mu je odigrao povratnu, a Rodrigo bez problema pogodio za 1:0.

Poluvreme

45+1 (London): Ris Džejms je sa desnog boka poslao loptu na drugu stativu, gde je bio Mark Kukurelja. Bivši defanzivac Brajtona je imao vremena da primi loptu i namesti se, a zatim šutira, ali je Tibo Kurtoa fantastično reagovao i sačuvao svoj gol.

43. minut (Napulj): Gol! Iako je strelac pogotka bio Olivije Žiru, sve zasluge idu na račun Rafaela Leaa. Portugalac je došao do lopte nakon greške Tongaja Ndombelea, a zatim neverovatnim solo prodorom došao do gola i uposlio Francuza koji je rutinski pogodio.

32. minut (Napulj): Šef stručnog štaba domaćina, Lućano Spaleti, je u prvom poluvremenu bio primoran da napravi dve prinudne izmene. Matijas Oliveira je zamenio Marija Ruija, dok je umesto Matea Politana na teren ušao Irving Lozano.

23. minut (Napulj): Golman domaćih, Aleks Meret je na spektakularan način zaustavio udarac sa bele tačke Olivijeu Žiruu. Milan je propustio veliku priliku da udvostruči prednost.

22. minut (Napulj): Neoprezan je bio defanzivac domaćina, Mario Rui, te je napravio prekršaj nad Rafaelom Leaom unutar svog šesnaesterca i Simon Marčinjak je pokazao na belu tačku.

20. minut (London): Napadač Real Madrida, Rodrigo, je imao "1 na 1" situaciju sa Markom Kukureljom, koga se lako oslobodio i šutirao, ali je pogodio samo okvir gola.

10. minut (London): Ogromnu priliku propustio je Čelsi protiv Real Madrida. Lopta se nakon pokušaja Kaija Haverca odbila do Ngola Kantea koji je sa desetak metara poslao loptu daleko od gola.

2. minut (Napulj): Ofanzivac Napolija, Kviča Kvaratskelija, je na samom startu meča kroz noge proturio loptu kapitenu Milana, Antoniju Kalabriji, ali nije uspeo da napravi ozbiljniju priliku. Ipak, nagovestio je da je večeras veoma raspoložen za igru.

UEFA Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

Utorak

(0:2) Čelsi - Real Madrid 21.00 (TV Arena Premium 2)

(0:1) Napoli - Milan 21.00 (TV Arena Premium 1)

Sreda

(0:3) Bajern - Mančester siti 21.00 (TV Arena Premium 1)

(2:0) Inter - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern
Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

Komentari (0)

Sport