Fudbal

Četvrtfinale Lige šampiona: Bajern juri veliki zaostatak protiv Sitija, Inter dočekuje Benfiku

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2023

-

11:30

Četvrtfinale Lige šampiona: Bajern juri veliki zaostatak protiv Sitija, Inter dočekuje Benfiku
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Svi učesnici polufinala Lige šampiona biće poznati večeras kada se završe dueli Bajern Minhen - Mančester siti (21.00, TV Arena 1 Premium) i Inter - Benfika (21.00, TV Arena 2 Premium).

Aktuelni šampion Engleske je u prvoj utakmici na "Etihadu" obavio veliki deo posla, s obzirom na to da je slavio 3:0, a strelci su bili Rodri, Erling Haland i Bernardo Silva.

Međutim, bavarski tim je takav da ni u kom slučaju ne bi smeo prerano da se otpiše. Uprkos ubedljivom porazu, a nakon toga i tuči između igrača u svlačionici, nema sumnje da će Bajern dati sve od sebe kako bi napravio čudo i izborio polufinale:

"Mi smo u periodu promena, veliki igrači su napustili klub, zatim je promenjen i trener. Nismo imali mnogo vremena, ali Bajern je veliki klub i zato svi mi imamo veliku odgovornost. Svašta može da se dogodi, pogotovo kad pogledate prvi meč i način na koji nas je Siti kažnjavao. Tim Pepa Gvardiole je jedan od najboljih u svetu, ali mi smo spremni. Vrata su va uvek otškrinuta, mi moramo snažno da zagazimo unutra", rekao je Tuhel.

 

 

Šef stručnog štaba nemačkog šampiona na raspolaganju neće imati povređene Manuela Nojera i Lukasa Ernandeza, dok je nastup Erika Čupo-Motinga pod upitnikom. Sa druge strane Pep Gvardiola na raspolaganju neće imati samo Fila Fodena.

Trener milanskog tima, Simone Inzagi, je u prvoj utakmici u Lisabonu pokazao kakav je strateg, kada je pogocima Nikola Barele i Romelua Lukaku sa bele tačke došao do trijumfa u 2:0.

Deluje da mu sada predstoji lakši deo posla, odnosno, da na svom stadionu sačuva prednost, ili ne izgubi sa više od gol razlike:

 

 

"Znamo da naš plasman na tabeli Serije A nije ono što smo želeli, ali naš jedini fokus je Benfika. Znamo da imamo prednost, ali moramo da damo sve od sebe protiv tima koji u poslednje vreme ne postiže dobre rezultate, ali je i dalje veoma opasan", zaključio je Inzagi.

Benfika na "Đuzepe Meacu" ne dolazi baš u najboljojj formi, s obzirom na to da je vezala tri poraza u prethodna tri duela. Ipak, trener Rodžer Šmid bi potencijalnim preokretom i plasmanom u polufinale stekao status legende kod navijača.

Inzagi na ovom meču neće moći da računa na povređenog Milana Škrinjara, dok je nastup Stefana de Fraja pod upitinikom. Sa druge strane, Šmid na raspolaganju neće imati Aleksandera Baha i Žulijana Drakslera.

UEFA Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

Utorak

(0:2) Čelsi - Real Madrid 0:2 (0:0)
/Rodrigo 57, 80/

(0:1) Napoli - Milan 1:1 (0:1)
/Osimen 90+2 - Žiru 43/

Sreda

(0:3) Bajern - Mančester siti 21.00 (TV Arena Premium 1)

(2:0) Inter - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Polufinale

Real M. - Mančester s./Bajern
Milan - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

Komentari (0)

Sport