Fudbal

Mančester siti nije pobedio, ali se plasirao u polufinale Lige šampiona: Tamo ga čeka Real Madrid

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2023

-

23:21

Mančester siti nije pobedio, ali se plasirao u polufinale Lige šampiona: Tamo ga čeka Real Madrid
Mančester siti - Bajern - Copyright AP Photo/Andreas Schaad

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Bajerna i Mančester sitija remizirali su u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, ali je prolaz među četiri najbolja tima u Evropi prošao engleski predstavnik koji je prošle nedelje slavio 3:0 na svom terenu – 1:1 (0:0).

Od duela dve ekipe koje su pre početka takmičenja bile među favoritima za osvajanje trofeja se očekivalo da pruže mnogo bolju partju, ali možda je i razumljivo zašto je to izostalo sa ovog susreta. Jer, Siti je igrao govoto peške, a Bajern u ovom trentuku sa suočen sa svim unutrašnjim problemima, ipak, nije tim koji je kadar da se suprostavi timu sa "Etihada" predvođenim neverovatnim Erlingom Halandom.

A upravo je Norvežanin doveo svoj tim u vođstvo u 58. minutu, ali je pre toga promašio jedanaesterac što njemu nije baš svojstveno i to tako što je loptu a bele tačke poslao deleko prkeo gola.

Utakmica na "Alijanc areni" je bila puna naboja i nervoze, u njoj je prednjačio novi trener domaćeg tima Tomas Tuhel koji nije uspeo da je kanališe na pravi način, pa je pre kraja utakmice morao da napusti klupu zbog crvenog kartona, ali ni igrači oba tima nisu bili na nivou.

Nije viđen lep fudbal, niti veliki broj šansi, a mreža se posle onog Halndovog šuta zatresla još samo nakon udarca Kimiha sa bele tačke koji je tako spasao svoj tim poraza, mada se čini da Bavarci nisu zaslužuli da izbegnu poraz.

UEFA Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

Utorak

(0:2) Čelsi - Real Madrid 0:2 (0:0)
/Rodrigo 57, 80/

(0:1) Napoli - Milan 1:1 (0:1)

/Osimen 90+2 - Žiru 43/

Sreda

(0:3) Bajern - Mančester siti 1:1 (0:0)
/Kimih  83 - Haland 58/

(2:0) Inter - Benfika 3:3 (1:1)

/Barela 14, Lautaro 66, Korea 78. - Aursnes 38, A. Silva 86. Musa 90/

Polufinale, 9. i 16. maj

Real M. - Mančester siti
Milan - Inter

Finale, 10. jun

Istanbul

Komentari (0)

Sport