Fudbal

Sautgejt želi da ostane selektor Engleske: Ako kažu da nisam donosio ispravne odluke, neka tako bude

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2021

-

12:46

Sautgejt želi da ostane selektor Engleske: Ako kažu da nisam donosio ispravne odluke, neka tako bude
Sautgejt - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izjavio je da može mnogo toga da se nauči u porazu od Italije i da će mnoge stvari shvatiti tek kada više puta odgleda snimak utakmice.

Engleska je ostala bez trofeja šampiona Evrope, porazom u finalu od Italije u nedelju uveče na penale.

"Donosite stotine odluka dnevno kao selektor, neke su ispravne, neke ne. Poenta je da treba da imate više pravih odluka. Tako da, prihvatam odgovornost, kao i kritike koje dolaze. Moram to da prihvatim. Ako nisam donosio ispravne odluke u finalu, neka tako bude. Moraću da živim s tim", rekao je Sautgejt britanskim medijima, dan posle finala Evropskog prvenstva.

Sautgejt je izrazio želju da ostane selektor i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Upitan je za novi ugovor, na šta je rekao da nije pravo vreme da se priča o tome.

"Mislim da nije prikladno da se sada mislio o tome. Treba da se plasiramo u Katar. Treba mi odmor, ali i vreme da sagledam situaciju oko Evropskg prvenstva", rekao je Sautgejt.

Po njegovim rečima, Engleska je počela da pokazuje konstantnost na velikim takmičenjima, pošto je pre tri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji stigla do polufinala.

"Kao trener, uvek učite, taj proces se ne zaustavlja. Sada mogu da kažem da sam iskusio neke od najvećih utakmica u svetskom fudbalu. Toliko toga se dogodilo u dva sata da ću morati nekoliko puta da pogledam snimak", rekao je Sautgejt.

"Preskočili smo toliko prepona... Mnogo više nego što se to dešavalo u prošlosti. Imamo mnogo igrača koji nisu toliko iskusni na reprezentativnom nivou, a igrali su fantastično", istakao je selektor Engleske.

Engleski fudbaleri su postali žrtve vređanja na društvenim mrežama.

"Za neke od momaka, to vređanje je neoprostivo. Ipak, mnogo je više lepših stvari, osećamo pozitivnu energiju od strane navijača i mnogo sam ponosan", naveo je selektor Engleza.

Sautgejt je zahvalio svim igračima za sve što su pružili u prethodnom periodu.

Komentari (0)

Sport