Fudbal

Od 2026. godine utakmice Lige šampiona bi mogle da se igraju u Americi: Predsednik UEFA najavio novitete

Komentari

Autor: Euronews

25/04/2023

-

16:42

Od 2026. godine utakmice Lige šampiona bi mogle da se igraju u Americi: Predsednik UEFA najavio novitete
Aleksander Čeferin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pojedine utakmice Lige šampiona, najjačeg i najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja na svetu mogle bi od 2026. godine da se igraju na tlu Sjedinjenih Američkih Država, potvrdio je predsednk UEFA Aeksander Čeferin, koji je istako da bi to moglo da bude finale ovog takmičenja.

Prvi čovek krovne evropske fudbalske federacije je istakao da se o toj mogućnsti već uveliko razgovara i izneo mišljenje da bi to mogla da bude dobra ideja.

"Ne treba odbaciti tu mogućnost. Počeli smo da razgovaramo na tu temu, pa ćemo videti šta će se iznedrii iz toga. Zs ada znamo da će se finale Lige šampiona naredne godine igrati u Londonu, a 2025. u Minhenu. Posle toga je sve moguće", rekao je Čefrin i dodao:

"Fudbal je veoma popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. Navijači u ovoj državi sa mnogo panžnje prate evropski sport i postoji prostor da razgovaramo o omgućnosti da se utakmice ovog takmičenja igraju u Americi. To može da bude izuzetno zanimljivo tržište za nas".

Kao dokaz koliko se fudbal već prati u SAD, Čeferin je izneo podatak o gledanosti poslenjneg Evropskog prvenstva koje je održano 2020. godine.

"Šokirao sam se kad sam saznao da je u Americi veći broj ljudi posmatrao mečeve Evropskog prvenstva nego finale NBA lige. Čak je gledanost bila ista i kao Superbol što znači da smo na dobrom putu", rekao je Čeferin.

Komentari (0)

Sport