Fudbal

Partizan danas dočekuje Zvezdu pred praznim tribinama u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2023

-

09:28

Partizan danas dočekuje Zvezdu pred praznim tribinama u Humskoj
dERBI - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na kanalima TV Arene sport danas ćete imati priliku da pratite tri utakmice plej-ofa Mozzarbet Superlige, a u centru pažnje je naravno 170. "večiti derbi". Partizan i Crvena zvezda odmeriće snage bez prisustva publike na stadionu u Humskoj, a meč je na programu od 18:30 uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Već su sve priče ispričane o krizi Partizana, koji je tokom prolećnog dela sezone upisao svega pet pobeda u svim takmičenja, a od toga samo jednu na svom terenu. U poslednjih šest susreta osvojio je samo tri boda i to nakon pobede nad Voždovcem, dok je u prethodna dva kola vezao dva poraza protiv Čukaričkog. Crno-beli nisu uspeli da zatresu mrežu "brđanima" više od 180 minuta, a kada se na to sve veže prazan stadion i odlična forma gradskog rivala, nema sumnje da će ekipa Igora Duljaja danas biti pod velikim pritiskom. 

"Već duže vreme nije dobar momenat. Primate udarce jedan za drugim i morate jednom da uzvratite. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret. Ja bih bio najsrećniji da mogu teret sa igrača da prihvatim na sebe. Međutim, oni su na terenu i moraju da podele to samnom. Postoji teren, mi, oni, "10 na 10" i moramo da pokažemo koliko vredimo. Nema izgovora, mnoge stvari se pričaju van tgerena, te nema plate, te "ovo-ono". Onaj ko nosi dres mora da pokaže zašto je u Partizanu. Uključujući i mene. Bio bih najsrećniji da vidim pun stadion, bez obzira ko šta skandira. Biće mrtva atmosfera gde čuješ trenere i saigrače. Ulog je veliki što se tiče Partizana. Igrači i ja moramo da damo sve da se si zvučemo iz ove situacije.", rekao je trener Partizana Igor Duljaj.

 

 

Crno-beli dočekuju ovaj susret na četvrtom mestu tabele sa 57 osvojenih bodova, koliko ima i Vojvodina, a eventualni poraz u "večitom derbiju" mogao bi da košta Partizan izlaska na međunarodnu scenu naredne sezone. Sa druge strane, Zvezda ima 85 bodova, u prošlom kolu je potvrdila osvajanje šeste uzastopne titule, pa će susret u Humskoj dočekati rasterećeno. 

"Derbi je posebna utakmica. Potrebni su nam vrela krv i hladna glava, a to obično donese dobar rezultat. Možemo da igramo dobar fudbal i na derbiju. Cilj je da odigramo više od 40 minuta dobro koliko smo igrali na prethodnom. Nekim igračima je ovo šesta titula, napravili su veliki podvig, a moj posao je da od njih uvek tražimo više.  Respektujemo rivala, ranjeni lav je najopasniji. Cenimo sebe, imamo kvalitet i samopouzdanja da odigramo dobro i napravimo pozitivan rezultat", podvukao je strateg Zvezde Miloš Milojević.

Titulu je obezbedila ubedljivom pobedom od 4:1 nad TSC-om iz Bačke Topole. Bila je to četvrta uzastopna pobeda izabranika Miloša Milojevića, a 12. utakmica crveno-belih bez poraza ovog proleća. Poslednji put je Zvezda izgubila meč u novembru prošle godine protiv Monaka u Ligi Evrope.

Zanimljivo je da će ovo biti četvrti put u istoriji da se najveći fudbalski meč u Srbiji igra pred praznim tribinama. Prvi je odigran 1. marta 2008. godine, kada je Zvezda slavila 4:1. Poslednja dva su odigrana 18. oktobra 2020. (1:1) i 7. aprila 2021. kada je Zvezda pobedila minimalnim rezultatom (pandemija korona virusa).

Kada je reč o ovosezonskim derbijima, prvi okršaj Zvezde i Partizana završen je 1:1 u Humskoj, kada su strelci bili Bibars Natho i Osman Bukari, dok su na drugom slavili crveno-beli. Bilo je to početkom marta, kada je Zvezda pobedila golom Aleksa Viga u ranoj fazi utakmice. Poslednju pobedu Partizan je ostvario u polufinalu Kupa 2020. godine, a prvenstvenu čeka još od septembra 2019.

Glavni sudija na derbiju biće debitant, Dejan Trifković iz Beograda. Pomagaće mu Svetozar Živin i Goran Beljin. Četvrti arbitar biće Marko Ivković a posmatrač suđenja Dejan Dimitrijević. VAR će biti Pavle Tomić, a AVAR Milovan Ristić.

Što se ostalih mečeva tiče, Novi Pazar će od 16 časova ugostiti Voždovac na svom terenu (Arena 3 Premium). Radnički u Kragujevcu dočekuje Vojvodinu u istom terminu (Arena 3 Premium), dok nas od 18:30 očekuje susret plej-auta u kom će Mladost iz Lučana odmeriti snage sa Napretkom (Arena 2 Premium).

Superliga, plej-in, drugo kolo.

Novi Pazar - Voždovac 16:00 (Arena 3 Premium)

Radnički 1923 - Vojvodina 16:00 (Arena 2 Premium)

Partizan - Crvena zvezda 18:30 (Arena 1 Premium)

Superliga, plej-out, drugo kolo.

Mladost Lučani - Napredak 18:30 (Arena 2 Premium)

 

 

Komentari (0)

Sport