Fudbal

Kijelini posvetio pobedu preminulom saigraču: Ova titula je za Astorija

Komentari

Autor: Mozzarsport

12/07/2021

-

18:24

Kijelini posvetio pobedu preminulom saigraču: Ova titula je za Astorija
AP Photo/Alessandra Tarantino - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Povodom osvajanja titule na Evropskom prvenstvu, italijanska reprezentacija je bila na prijemu kod predsednika neposredno po sletanju u Rim, na kome je govorio kapiten, Đorđo Kijelini:

„Dragi predsedniče, dozvolite da vam zahvalim u ime cele reprezentacije što se bili prisutni na Vembliju tokom finala. Zbog tog važnog gesta bismo voleli da ovu pobedu posvetimo vama i svima navijačima koji su nas pratili u stopu, ne ostavljajući nas nikad same na ovom predivnom putovanaju“, predočio je Kijelini, a potom pomenuo bivšeg saigrača Davidea Astorija, koji je preminuo pre dve godine:

„Želeo bih da izrazim posvećenost i Davideu Astoriju, zauvek prisutnom u našim mislima i srcima, čak i mlađim igračima koji su za njega samo čuli. Ova ekipa, i u teškim trenucima, nikad srce nije gubila, sve vreme je stavljala grupu ispred individualaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na postolje zato što smo realizovali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postigali šireći najveću vrednost, zvanu – prijateljstvo“.

Selektor Italije, Roberto Manćini takođe je govorio uoči velikog uspeha.

„Pobeda na Prvenstvu Evrope je pokazatelj da kad čvrsto verujete u ono što radite možete da ostvarite naizgled nemoguće snove. Trofej posvećujemo svim Italijanima, konačno se mogu s nama radovati“, sljavljenički je raspoložen Mančo, koji je prokomentrisao skidanje srebrnih medalja sa vrata Engleza. „Razumem ih.... Posle tako zahtevnog meča, rešenog penal serijom... Dobili smo ih u njihovoj kući, pred 60.000 navijača, nasuprot samo 7.000 naših“, rekao je Manćini.

Komentari (0)

Sport