Fudbal

Sjajna utakmica u Bačkoj Topoli, Partizan nadigrao TSC i održao nade za Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2023

-

21:12

Sjajna utakmica u Bačkoj Topoli, Partizan nadigrao TSC i održao nade za Ligu šampiona
Sjajna utakmica u Bačkoj Topoli, Partizan nadigrao TSC i održao nade za Ligu šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Utakmica koja je nosila vrednost Lige šampiona pripala je ekipi Partizana! Izabranici Igora Duljaja prikazali su verovatno i najbolju igru od kada je on trener i zasluženo slavilo protiv TSC-a 3:1 (1:1). Ovim trijumfom vratili su se u trku za elitno evropsko takmičenje.

Od starta su crno-beli krenuli da napadaju i već u 12. minutu poveli preko Rikarda Gomeša. Pre svega veliku grešku na svojoj polovini napravio je Nemanja Stojić, a u nastavku je Nemanja Jović proigrao svog špica koji je loptu poslao iza leđa Veljka Ilića.

Ipak, TSC je odmah pokazao reakciju, sastav Žarka Lazetića želeo je izjednačenje do koga je i stigao već osam minuta nakon primljenog gola. Luka Ilić je izveo slobodnjak sa 20 metara, pogodio stativu, a lopta se od leđa golmana Aleksandra Popovića odbila do Saše Jovanovića koji ju je rutinski poslao u nebranjenu mrežu gostiju.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je bio konkretniji, veliku priliku propustio je Petar Ratkov, a za to je prvo bio kažnjen, pa spašen, budući da je drugi gol Rikarda poništen usled minimalnog ofsajda iskusnog napadača.

Mada ono što je bilo neibežno, dogodilo se već u 48. minutu. Natho je nakon povratne lopte Rikarda sjajno gađao, ali je Ilić uspeo da odbije loptu samo do Jovića koji je zakucao loptu u mrežu.

Konačnih 3:1 postavio je Aleksandar Filipović koji je bio zaboravljen posle kornera, ostao je potpuno sam i bez problema potvrdio pobedu Partizana.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 33. kolo plej-of

Subota

Novi Pazar - Radnički 1923 0:1 (0:0)

/Zorić 68/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)
/Čumić 30, Baraj 80/

Nedelja

Crvena zvezda - Čukarički 4:0 (2:0)

/Kangva 6, Rakonjac 19, Mitrović 79, Spajić 90/

Ponedeljak

TSC - Partizan 1:3 (1:1)
/Jovanović 20 - Rikardo 12, Jović 48, Filipović 70/

Komentari (0)

Sport