Fudbal

Duljaj uoči duela sa Novim Pazarom: Pokazali smo da možemo da budemo disciplinovani

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2023

-

16:35

Duljaj uoči duela sa Novim Pazarom: Pokazali smo da možemo da budemo disciplinovani
Igor Duljaj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana u četvrtom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije na svom terenu dočekuju Novi Pazar (ponedeljak 20.00, TV Arena 2 Premium).

Konferencija za medije pred sutrašnju utakmicu počela je izjavljivanjem saušešća žrtvama masakra u školi Vladislav Ribnikar i u okolini Mladenovca i rečim podrške za njihove porodice i prijatelje. 

Šef stručnog štaba crno-belih, Igor Duljaj, istakao je ima velike kadrovske probleme pred pomenuti duel, s obzirom na to da zbog žutih kartona neće igrati Nemanja Jović, Slobodan Urošević i Siniša Saničanin, pod znakom pitanja je nastup Kvinsija Meniga koji je duže bio povređen, a u subotu je Samed Baždar obnovio povredu zgloba:

"Čekam da se završi današnji trening da bih mogao da vidim na koga mogu da računam. Moraću da razmislim o opcijama, nemam ih mnogo. Videćemo šta mi ostaje, nije alibi, takva je situacija", rekao je trener crno-belih.

Kad je u pitanju rival, Duljaj zna da ni kod Novog Pazara situacija nije sjajna:

"Utakmica za Novi Pazar dolazi u nezgodnom trenutku, imaju petog trenera u sezoni i sigurno igračima nije lako da se uklope u novi sistem. Na drugoj strani, u njihovom timu ima nekoliko naših bivših igrača, tu su Momčilović i Stanojlović i sigurno je da će oni biti motivisani da se dokažu. Mnogo bivših igrača je po nas bilo kobno. Ono što je važno je da moji igrači posle utakmice protiv TSC-a nisu poleteli, čvrsto stoje na zemlji, odlično treniraju", istakao je Duljaj.

Partizan je u prošlom kolu pobedio drugoplasirani TSC u Bačkoj Topoli, a pre toga je odigrao 0:0 protiv Crvene zvezde:

"Možemo da budemo zadovoljni sa ta četiri boda, ali mene više raduje igra koju smo pokazali pored pobede i tog nerešenog rezultata. Pokazali smo da možemo da budemo disciplinovani, da radimo i igramo kako želim. To je dugačak proces, nije lako, ali mislim da igrači polako shvataju šta tražim od njih", zaključio je Duljaj.

Podsetimo, meč protiv Novog Pazara biće odigran pred praznim tribinama.

Trener gostiju, Davor Berber, takođe je izneo svoja očekivanja pred duel u Humskoj:

"Nećemo se predati već ćemo proveriti granice našeg trenutnog maksimuma. Razgovarao sam sa ljudima iz uprave, daću šansu onima koji to zasluže kroz trening. Videćemo kakva je situacija i koliko se na neke može računati u narednom prvenstvu. To je prevashodni cilj, kao i da se ne brukamo, iako nas stvarno čekaju snažni rivali. Što se Partizana tiče, izašao je iz duge rezultatske krize. Ne bih voleo da i protiv nas nastave da igraju dobro. Glavni aduti crno-belih, da ih sada ne izdvajam, dolaze do izražaja. Vratili su se u pređašnji ritam i formu. Ne smemo da im dozvolimo da igraju. Verujem da neće da dođu do izražaja koliko na prethodnim utakmicama. Probaćemo da pružimo adekvatan otpor. Ako uzmemo pod, bilo bi odlično, a još ako možemo pobedimo… To je 90 minuta, nikad se ne zna šta može da se desi", podvukao je Berber.

Komentari (0)

Sport