Fudbal

Ings i Kejn uskoro u tandemu: Napadač Sautemptona na pragu Totenhema

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2021

-

16:53

Ings i Kejn uskoro u tandemu: Napadač Sautemptona na pragu Totenhema
Deni Ings - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Engleski napadač, Deni Ings, bi od naredne sezone mogao da nastupa za ekipu londonskog Totenhema.

Prethodnu sezonu je proveo u Sautemptonu, koji se vremenom stabilizovao i postao standardni Premijerligaš, međutim, Ings želi nešto više. Naime, dvadesetosmogodišnji Englez je izrazio želju da nastupa u Ligi šampiona, pa je odbio da potpiše novi četvorogodišnji ugovor sa Svecima.

Napadač  bi mogao da potpiše za Totenhem, koji igra Ligu Evrope, ali je ozbiljniji stepenik u karijeri, a i zainteresovan je za Ingsa.  Sautempton, naravno, ne želi da dođe do rastanka sa Ingsom, međutim, ugovor mu ističe narednog leta, a ne namerava da ga produži, pa im je jedina isplativa opcija da ga sada prodaju.

Pominje se da bi Sautempton pristao na obeštećenje u iznosu od dvadeset miliona funti, što uopšte ne izgleda nedostižno za klub Danijela Levija.

Ings je u prethodnoj sezoni u Premijer ligi odigrao 29 utakmica, na kojima je postigao 12 pogotka i četiri asistencije. Tokom karijere nastupao je za Bornmut, Dorčester taun, Barnli, Liverpul i Sautempton, a za reprezentaciju Engleske je upisao tri nastupa i postigao jedan gol.

Komentari (0)

Sport