Fudbal

Liga Evrope: Remi Juventusa i Sevilje u Torinu

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2023

-

23:03

Liga Evrope: Remi Juventusa i Sevilje u Torinu
Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP) - Copyright Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Neverovatna završnica u Torinu! Uprkos tome što je tokom čitavog duela Sevilja imala vođstvo i čitavu situaciju u svojim rukama, Juventus je pogotkom Federika Gatija u 97. minutu uspeo da izbegne poraz i sačuva neutralan rezultat pred revanš u Sevilji - 1:1 (0:1).

Rekorder po broju trofeja Lige Evrope je do vođstva došla još u 26. minutu preko Jusufa En-Nesirija. Lukas Okampos je nakon sjajne kontre proigrao Marokanca, koji se odlično snašao i rutinski savladao Vojčeha Ščešnog.

Delovalo je da španski klub drži sve u svojim rukama, s obzirom na to da je Juventus bio potpuno nemoćan i nije se naziralo da može do gola. Na sve to, Masimilijano Alegri je vršio vrlo čudno izmene. Naime, on je na poluvremenu u svlačionici ostavio svog do tada najopasnijeg igrača, Filipa Kostića, da bi u nastavku iz igre izvadio i Dušana Vlahovića, kao i Anhela di Mariju.

Po isteku 90. minuta, glavni arbitar, Danijel Zibert je pokazao da će se igrati još šest dodatnih minuta, što je i samo po sebi možda bilo previše. Izdržala je Sevilja to predviđeno vreme i baš kada je ono isteklo, Juventus je dobio korner i nemački sudija je pustio njegovo izvođenje, što je, ispostavilo se, bilo kobno po goste.

Podsetimo, revanš meč na "Ramon Sančez Pizhuanu" je na programu idućeg četvrtka od 21.00.

Liga Evrope, polufinale

11. maj

Juventus – Sevilja 1:1 (0:1)
/Gati 90+7 - En-Nesiri 26/

Roma – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Bove 62/

18. maj

Sevilja – Juventus 21.00
Leverkuzen – Roma 21.00

Finale

Budimpešta, "Puškaš Arena", 31. maj - 21.00 

Komentari (0)

Sport